Vi lämnar en fin helg bakom oss och ställer in siktet på ett maffigt midweek-utbud. Liga Mx, Copa Sudamericana OCH Copa Libertadores, mumma! Först ut, Liga MX


Serieledarna och suveräna Cruz Azul fortsätter att gå från klarhet till klarhet. De tog i helgen sin sjätte seger, efter sju omgångar, mot Leon. I vanlig ordning släppte de till väldigt få chanser samtidigt som de visade klass framför mål. 

Tränare Anselmi har skapat en riktig maskin, ironiskt nog i  form av det laget som i folkmun kallas för 'La Maquina Celeste'.

Segern senast förlängde deras förlustfria svit i ligan som numera är sju matcher lång och de levererar resultat och spel som tål att jämföras med Peps olika klubbar. Givetvis i en annan kontext men likväl lika överlägsna i ett seriespel.

Atletico San Luis på uppgång

Nattens motståndare är Atletico San Luis.

Jag har gått emot San Luis många gånger under 2024 då deras spel sett ur som en Temu-version av Cruz Azul. Vi snackar om ett lag som spelar sig ur situationer och där spelare sällan gör fler än 3 touch i uppspelningsfasen.

Spelidén har dock inte fallit väl ut såhär långt och det har snarare gjort dem sårbara bakåt än spetsiga framåt, tills nu?

Jag tycker mig se ett trendbrott där San Luis inte blottas lika ofta där kombinationsspelet faktiskt ser bättre ut, i synnerhet på hemmaplan. 

Jag hade en take på att deras senaste match kunde potentiellt bli en tight historia mot Tigres men valde slutligen att skjuta på den slutsatsen. Det borde jag inte gjort. San Luis förlorade förvisso den matchen men de stod upp rätt bra mot ett på pappret oerhört mycket tuffare Tigres.

Det här är en match av liknande natur och jag tror på en liknande matchbild. Kom ihåg att Cruz Azul också är ett lag som släpper till få chanser.

Under 3.0 är en alldeles för hög Lina här och jag kommer att lira under 3.0 mål @ 1.78 hos Pinnacle med 1U

Jag håller också Cruz Azul som det starkare laget här och gillar kombon: Cruz Azul vinst + under 2.5 mål @ 5.00 hos bet365 . 0.5U får blire där.

Vamos!

Ps. Ingen tillgång till datorn just nu, så eventuella slarvfel, som dubbelkollas imorgon på dagen, skyller jag på mobilen :)

This is the stats tab
This is the post tip