Vi tar ett litet break från Copa America och blickar mot en av få turneringar som fortfarande fortgår trots FIFA-break. I Copa Chile spelar man som vanligt och lagen har visat sig prioritera dessa matcher rätt högt och mönstrar ofta starka lag. Ett ypperligt sätt att hålla igång truppen så att säga.

Hittills har det allt som oftast blivit rena massaker när lag från högstaligan ställs mot lag från lägre divisioner. Undantaget några lag som spelade i Copa Sudamericana/Libertadores och som av den anledningen roterat mer än övriga lag, men i övrigt har vi sett många Primera-lag lösa -3.5 linor i dem regionala åttondelsfinalerna.

Nu är vi inne i kvartsfinalerna och det är dubbelmöten som gäller istället för dem direkta utslagsmöterna i tidigare omgångar. Nivån på lagen har höjts ett snäpp och det bör således bli målsnålare matcher framöver.

San Antonio, vidare med nöd och näppe

Universidad de Chile prickade verkligen rätt i sitt senaste tränarval. Storklubben som underpresterat dem senaste åren gick efter Huachipatos mästartränare Gustavo Alvarez och resultatet har inte låtit sig vänta. Alvarez har direkt visat att den överraskande ligatiteln inte var någon tillfällighet och har fått upp La U i en mycket efterlängtad serieledning.

La U kommer från en 5-1 seger borta mot tercera-laget Municipal de Puente Alto. Municipal ligger just nu sist i Tercera A, vilket är chilenska fjärdedivisionen. Således en högst förväntad och enkel vinst.

San Antonio spelar en division högre upp än La Us senaste motståndare och har häng på toppen. Men, det skiljer trots allt 2 divisioner mellan lagen och även om San Antonio lär vara mer taggade i den här matchen så ska de inte räcka till. De slog ut Union la Calera, från högstaligan ska sägas, via straffar i åttondelen efter att ha hämtat in ett 0-2 underläge.   

Oddsen visar på en förväntad överkörning (ish) av La U. Jag är enig i att det skiljer mycket mellan lagen, men då det är match 1 av 2 så tror jag inte att La U kommer att känna ett behov av att kötta hela matchen. San Antonio är nöjda om de får med sig ett bra resultat hem och bör därför ha en defensiv approach till matchen.

Vidare så har jag kollat på highlightsen från San Antonios senaste match och kan konstarera att deras chanser mot Union la Calera kom främst via fasta situationer/hörnor. Bra set pieces räcker inte för att störa La U.

Jag sneglade först på San Antonio +1.5, men har svårt att se hur de ska få hål på La U. La U  win to nil @ 2.00 lockar med men jag landade slutligen på spelet La U vinst + Under 3.5 mål @ 2.05. 1 unit hos bet365 . Ser det som mer troligt med en 3-0/2-1 än en 4-0 seger till La U. 

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip