Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål @ 1,75 - Expekt -

Gamla storlaget Rosenborg möter Lilleström under söndagskvällen på Lerkendal Stadion i Trondheim.

Lite som för IFK Göteborg så är Rosenborg inne i en svagare era och parkerar i mitten av Eliteserien, men kan vid vinst skutta upp till sjätteplats. Föll senast borta mot Sarpsborg med 1-4 där man släppte in fyra mål av hemmalagets Henrik Meister innan Ole Saeter tröstmålade med sitt sjunde mål för säsongen. Lirade tre dagar senare en träningsmatch mot självaste Manchester United och vann med 1-0 efter sent avgörande från inhopparen Noah Holm. Denna vinst kan säkert ge laget lite självförtroende inför resten av säsongen.

När det gäller lagets två svenskar så är Jonathan Augustinsson (Ludwigs lillebror) skadad medan Adam Andersson får knapert med speltid.

Kapten Markus Henriksen har missat två av de fyra senaste matcherna pga skada och stod även över United-jippot. Ska testas sent här.

Inga nyförvärv in och tyvärr för Trondheim-lagets del så är inte Rosenborg längre det lag i Norge som kan locka de bästa spelarna till sig som förr om åren. Nu är det istället Bodö/Glimt, Molde och Brann som spelarna i första hand väljer.

Båda lagen går för vinst och målar

Lilleström i fin form med tre segrar på de fyra senaste. Avslutade första halvan med seger borta mot Tromsö och har inlett andra akten med segrar mot KFUM Oslo och Strömsgodset. Föll dock borta mot topplaget Molde med 0-3. Ligger på sjunde plats med sex vinster, sju förluster och bara en oavgjord kamp. Målskillnaden 18-24 är ingen att skryta med så det finns förbättringspotential när på den fronten.

Kevin Krygård lirade bara en knapp timme i Portugal (Casa Pia) efter flytten från Haugesund och är nu tillbaka i hemlandet då han kritat på för Lilleström i onsdags. Får se om han gör debut redan här.

Även Lilleström har en svensk borta då Eric Larsson är skadad och gör Martin Roseth, Vebjörn Hoff, Erling Kundtzon, Lars Ranger och Elias Solberg sällskap i sjukstugan.

Bäste målskytten Thomas Olsen är hotet framåt och har på de fem senaste matcherna han spelat gjort tre mål. Två av dem på straffar och satte även en elvametersspark mot IFK Göteborg i träningsmatchen i Juni.

Här känns det som att det kommer bli mål från båda lagen och att något av lagen tar hem alla tre poängen. Så spelet som testas är följande:

Spelet sitter om båda lagen gör mål och det blir minst tre mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip