Roma:

Regerande italienska mästarinnorna – som vann Serie A med elva poängs marginal ner till Juventus - har ännu inte förlorat i damernas Serie A, men huvudstadslaget har varit kryssglada när tre av fem matcher hittills slutat oavgjort för Alessandro Spugnas gäng som är fyra i tabellen med nio inspelade pinnar och målskillnaden 9-10.

Även för två år sedan ställdes Roma mot Wolfsburg i Champions League-gruppspelet och tog sig vidare som grupptvåa bakom tyskorna efter att ha kryssat hemma och förlorat borta mot Wolfsburg. I fjol slutade Roma sist i en tuff grupp som toppades av PSG, före Ajax och Bayern München, där italienarna noterades för resultatraden 1-2-3. I Romatruppen finner vi bland annat supertalangen Giulia Dragoni, som är inlånad från FC Barcelona. Under lördagen kryssade Roma borta mot Inter, 1-1.

Wolfsburg:

Studsade tillbaka med besked efter 0-3-förlusten mot Eintracht Frankfurt genom att köra över RB Leipzig med 5-0 i en match där Lineth Beerensteyn stod för en dubbelsalva och svenska landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist hoppade in och noterades för en balja i en dominant insats där Wolfsburg gjorde fyra mål i andra halvlek.

Wolfsburg slutade tvåa i Bundesliga i fjol, sju pinnar bakom obesegrade Bayern München, som man också besegrade i tyska cupen. Efter att ha spelat Champions League-final 2022/23, där det blev förlust med 2-3 mot Barcelona, missade Wolfsburg Champions League-spel i fjol när man föll i kvalet mot Paris FC så det lär vara revanschsugna vargar i årets upplaga. Det har skakats om en hel del i Wolfsburgs spelartrupp under sommaren där tunga namn som Lena Oberdorf, Dominique Janssen och Ewa Pajor lämnat, och spelare som Beerensteyn och Justine Kielland anlänt. Det finns dock gott om stora namn i truppen i Marina Hegering, Alex Popp och Jule Brand, bland andra.

Gästerna favorit

Wolfsburg ses alltjämt som en större best än de italienska mästarinnorna inom damfotbollen och gästerna bär favoritskapet i Champions League-bataljen i Rom. Wolfsburg stökade av ett annat italienskt gäng i kvalet, Fiorentina, med stora siffror och hela 12-0 över två möten, och jag tror tycker gästerna gäller som rättmätig favorit här. Raka tvåan finns till 1,61 hos Quick Casino

This is the stats tab
This is the post tip