Stormöte i Serie A på söndagskvällen. Får Roma ordning på grejerna eller blir det ännu en besvikelse? Här är mitt speltips.

Senaste möten
Roma - Inter 2-4
Inter - Roma 1-0

Roma - Inter 0-2
Inter - Roma 1-2

SERIE A
2. Inter 7 4 2 1 16:9 7 14
9. AS Roma 7 2 4 1 8:5 3 10

Roma hemma
3 2 0 1 6:3 3 6

Formen
V, O, V, F, O

Senaste match
Monza - Roma 1-1

Inter borta
3 1 2 0 6:5 1 5

Formen
O, F, V, V, V

Senaste match
Inter - Torino 3-2

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Roma (3-4-1-2) Svilar - Mancini, Ndicka, Hermoso - Celik, Kone, Cristante, Angelino - Dybala, Pellegrini - Dovbyk

Saknar: Saelemaekers
Osäkra: -

Inter (3-5-2) Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Frattesi, Calhanoglu, Mkhitaryan, Di Marco - Thuram, Lautaro

Saknar: Buchanan
Osäkra: Zielinski

Vad pysslar Roma med?

Om man googlar ordet kapitalförstöring så borde AS Roma ranka ganska högt...

Jag förstår inte hur klubben lyckas år på år. Ett dyrt och namnstarkt truppbygge men nu var det längesen klubben gjorde bra resultat. José Mourinho var ju dömt att misslyckas för hans tid som mästartränare är passé. Möjligt att han kan vinna med ett landslag men inte med den destruktiva och offensivt idéfattiga fotbollen som han stått för. Daniele De Rossi kändes väldigt fräscht och spännande förra säsongen. Och vad hände? Roma-ikonen fick bara tre-fyra matcher innan klubbledningen återigen fick panik och sparkade honom. Det är en klubb med pengar men som inte är välskött när det kommer till sportsliga beslut. Nye tränaren Ivan Juric har inte direkt fått det att stämma heller. En pinsam torsk mot Elfsborg följdes upp av 1-1 mot Monza. Tabelläget är inte en katastrof men spelmässigt har Roma en lång väg att vandra och man kan verkligen förlora mot vilket lag som helst. Det känns inte som att spelarna tror på det, ännu i alla fall.

Inter är i sin tur inne i en ganska bra trend. Efter den tunga derbytorsken mot ett pressat Milan (2-3) så har Inter svarat med tre raka segrar. 3-2 borta mot Udinese, 4-0 mot Röda Stjärnan i CL och 3-2 mot Torino innan uppehållet. Inter har tre raka mot Roma, varav två av dessa i Rom, samt ett väldigt fint truppläge. Om det inte dyker upp några tunga avbräck fram till söndag så håller jag Inters elva som den bättre av de två och inte minst är den mer samspelt under förre Laziotränaren Simone Inzaghis ledning. Juric och hans Roma letar efter något nytt som funkar men är uppenbarligen inte där just nu. Därför ser jag Inter som en tydlig favorit att vinna det här mötet på Olimpico i Rom.

SPELTIPS

Jag spelar Inter att vinna till 1.85 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip