Roma:

Det har stormat i Roma den senaste veckan efter klubbens oväntade beslut att sparka klubblegendaren Daniele De Rossi efter bara några få omgångar på säsongen – ett beslut som inte mottogs väl från fansen och som ärligt talat tog mig helt på sängen. Säsongsinledningen var förstås långt ifrån bra, och Roma var segerlösa under DDR 2024/25 som dock fick ytterst knapp tid att inkorporera sommarvärvningarna i laget, men De Rossi gjorde ändå ett fint arbete under våren som lyfte Roma till en sjätteplats i Serie A, med säkrat Europaspel, samt tog I Giallorossi till semifinal i Europa League, där det blev uttåg mot Bayer Leverkusen.

Supportrarna protesterade på Stadio Olimpico i helgen, men De Rossis ersättare Ivan Juric, senast i Torino, fick ändå inleda livet i huvudstaden som segrare efter en fin 3-0-seger mot Jesper Karlströms Udinese, där Artem Dovbyk, Paulo Dybala och Tommaso Baldanzi stod för målen. Segern var Romas första för säsongen.

Lagkapten Lorenzo Pellegrini fick en smäll på knäet mot Udinese och har missat träning i veckan. Mittfältskuggen lär inte riskeras i onödan och förmodas stå över den första Europa League-matchen som även Enzo Le Fée och Alexis Saelemaekers missar.

Athletic Club:

Fjolårets Copa del Rey-segrare Athletic Club har inlett La Liga positivt där man parkerar på en tredjeplats i skrivande stund med resultatraden 4-1-2. Senast blev det en 3-1-seger hemma mot Celta Vigo, där gästerna ställde till en hel del besvär på San Mamés men där en dubbelsalva från Gorka Guruzeta och en balja från sommarvärvningen Álvaro Djaló räckte för att säkra tre pinnar för baskerna.

Baskerna från Bilbao har varit målglada i säsongsinledningen och står noterade för 13 gjorda och 11 insläppta på de sju första omgångarna.

Ernesto Valverde ser ut att få en rejäl boost till Europa League-spelet i form av offensive stjärnspelaren Nico Williams. Den spanske landslagsmannen, som jagades av Barcelona efter ett succéartat EM i somras, skadade sig mot Leganés häromveckan men har tagits ut i truppen som reser till Rom och kan förhoppningsvis göra brorsan Iñaki, Guruzeta och duktige Oihan Sancet sällskap i Athletics anfallsuppsättning. Unai Simón, Yeray Álvarez och Yuri Berchiche återfinns annars på skadelistan.

Oviss Europa League-batalj

Roma gäller som förhandsfavorit hemma på Stadio Olimpico, men jag tycker det här är en minst sagt oviss Europa League-match. Vi vet inte alls var vi har Ivan Jurics Roma, efter så kort tid på I Giallorossis tränarbänk även om debuten var lovande och jag tror Athletic Club – som inlett spanska ligan fint – har kapacitet att ställa till besvär för hemmalaget. Marknaden spår en målsnål match här, vilket måhända är vad Juric, som ses som en i grunden defensivt inriktad tränare, eftersträvar men Athletic Club är ett lag som har mål i sig – i båda ändar. Över 2.25 mål kan testas till 1,88 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip