Det finns gott om svenska läckerheter att sätta tänderna i under söndagen då både Allsvenskan och Superettan dukar upp trippla matcher. Jag har scannat av utbudet och hittat ett par intressanta målspel på Tele2 och Visma Arena, samt ett hörnspel på Guldfågeln. Så här lyder mina tankar – varsågoda!


Djurgården - Göteborg: Under 2,5 mål @ 2,08

Tävling: Allsvenskan
Plats: Tele2 Arena
Tid: 14:00


IFK Göteborg stod för en av säsongens sämsta insatser förra helgen i 3-4-förlusten mot BP på Gamla Ullevi. Försvarsspelet var extremt svajigt, likaså Anders Kristiansen, som debuterade mellan stolparna. Succékeepern Elis Bishesari tvingades kliva av mot BP på grund av en skada och nu har Blåvitt valt att förstärka konkurrenssituationen med att ta in Jacob Karlström från Molde. 

IFK brukar sällan leva upp till förväntningarna då man förväntas föra spelet, framförallt inte på Gamla Ullevi. Mot Djurgården på Tele2 tror jag att det kan bli en mer passande matchbild för Blåvitt, likt bortamatchen mot Hammarby, som IFK vann med 1-0. Djurgården har varit oerhört starka bakåt hela säsongen och släppt in minst mål i Allsvenskan. I den främre delen av banan finns dock starkare kort än Blåränderna och med viss risk för slitna ben efter veckans bortamatch mot Niederkorn (0-1) har jag svårt att se detta spåra ur rent målmässigt. 

Blåvitt brukar vara skickliga på att ligga rätt i positionerna och det tror jag kan räcka långt mot troligtvis lite mer slitna djurgårdare. Om Blåvitt tar poäng låter jag vara osagt, men drygt dubbel deg på under 2,5 mål känns generöst.

 

Öster - Brage: Under 2,5 mål @ 1,95

Tävling: Superettan
Plats: Visma Arena
Tid: 15:00


I Superettan har Öster gått urstarkt under sommaren men förra helgen blev det ett bakslag i Helsingborg (2-3). Smålänningarna fick en mardrömslik start på matchen (0-3 efter 18 minuter) och lättare blev det inte då Alibek Aliev drog på sig ett rött kort efter 26 minuter spel. Östers främsta målgörare är därför avstängd på söndag, likaså Ivan Kricak. 

Ett av lagen som jagar Öster är gästande IK Brage. Borlänges stolthet har varit snuskigt solida bakåt hela säsongen men i den sista tredjedelen känns IKB något för lättlästa. Grönvitt inledde vårsäsongen med att torska med 0-1 borta mot Skövde men förra helgen lyckades IKB bryta ner Örebro hemma på Domnarvsvallen med 2-0, efter mycket om och men ska sägas. 

Brage besegrade Öster i juni med 1-0 på Domnarvsvallen och min tanke är att smålänningarna även kan få problem med masarna på Visma Arena. IKB har ett starkt possessionspel, äger generellt sett mycket boll och har också lägst xGA i Superettan. Den grönvita offensiven är dock uddlös och faktum är att gästerna snittar under ett mål per match framåt på bortagräs. Sammantaget känns under 2,5 mål till 1,95 generöst.

 

Kalmar - Hammarby: Hammarby flest hörnor @ 1,90

Tävling: Allsvenskan
Plats: Guldfågeln Arena
Tid: 16:30


Hammarby har rest sig efter 0-1-förlusten mot IFK Göteborg. Förra helgen blev det tre poäng mot Mjällby där Nahir Besara var tillbaka med eftertryck – Bajen-talismanen gjorde dubbla kassar i 3-0-segern. Bröderna från Söder har vunnit hörnmatchen i de två senaste vinsterna mot Blåvitt och BP och det bör även finnas goda chanser att skapa fler hörnor än sina motståndare på söndag. 

Kalmar har känts iskalla hela säsongen och förlusten förra helgen mot Norrköping var en oerhört tung smäll. KFF har nu halkat ner under giljotinen och goda råd börjar sannerligen bli dyra för kalmariterna. Till råga på allt är både försvarsgeneralen Lars Saetra och motorn Robert Gojani avstängda på söndag – två tunga avbräck. 

Med råg i ryggen och bättre status i truppen ska Hammarby ha alla möjligheter att ta tag i spelet på Guldfågeln. Kalmar övertygar sällan i spelet och KFF släpper till flest hörnor i serien. I offensiv riktning är det bara Halmstad som snittar färre hörnor än Kalmar. 1,90 på en grönvit hörnseger gillas skarpt.

 
Trippeln
Djurgården - Göteborg: Under 2,5 mål @ 2,08
Öster - Brage: Under 2,5 mål @ 1,95
Kalmar - Hammarby: Hammarby flest hörnor @ 1,90

Totalt odds: 7,71


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip