Precis som under lördagen är det även fullt fokus på den svenska fotbollen under söndagen då både Superettan och Allsvenskan är representerade på trippeln. Jag tycker att marknaden underskattar målchanserna i Landskrona men överskattar diton i Borås. En förmodad hörnfest på Hisingen gör sedermera kupongen komplett! 


Landskrona - Gefle: Över 2,5 mål @ 1,66

Tävling: Superettan
Plats: Landskrona Idrottsplats
Tid: 15:00


Mål blir det förhoppningsvis i Landskrona. Skånes BoIS har toppat Superettan under i stort sett hela säsongen och frågan är vad som ska stoppa de vitsvarta från allsvenskt spel. Under sommaren har Landskrona varit på en egen nivå. Innan krysset mot Varberg, där Landskrona dominerade spelet, stod Skåne-laget på fem raka vinster. 

Max Molder förfogar över seriens mest kompletta trupp. Trots att Samuel Burakovsky nyligen sålts till Bodö/Glimt och Kofi Asare fortfarande har skadebekymmer finns det ändå gott om spets i offensiven med Egnell, Dzabic och Ihler. Gefle har å andra sidan en av Superettans sämre defensiver. Gästrikarna har högst xGA och faktum är att de har släppt in minst två mål i fem raka matcher. Med Englund och Capotondi i spetsen finns det emellertid en vass anfallsuppsättning.

Gefle är seriens klart målgladaste lag (snittar 3,4 mål per match) och mot den skånska maskinen kommer gästrikarnas ihåliga försvar att få bekänna färg. Notabelt är att BoIS två senaste hemmamatcher har slutat 4-3. Landskrona har alla möjligheter att göra 3-4 mål på egen hand och jag kliver på över 2,5 mål till 1,66. 


Elfsborg - Djurgården: Under 2,5 mål @ 2,12

Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 16:30


Elfsborg har varit en målglad maskin sedan Oscar Hiljemark tog över efter Jimmy Thelin. Sex raka vinster har det blivit sedan tränarskiktet. Boråsarna har fått full effektivt i sitt kontringsspel men 1-0-vinsten tidigare i veckan mot Sheriff Tiraspol var en riktig gnetseger. Nu när ett väldrillat Djurgården står för motståndet tror jag att det kan bli en mer stängd matchbild. 

Blåränderna har hållit en hög lägstanivå hela säsongen, till stor del tack vare ett framgångsrikt försvar. Nu är dessutom ankaret Schüller åter från skadan vilket är ett stort plus för balansen på mitten. Samuel Dahl har däremot lämnat för spel i Roma. 

Motsvarande möte i fjol slutade 1-1 och när lagen möttes i våras vann Blåränderna med 2-0. Däremot lyckades Elfsborg kontra sönder DIF (4-0) på Tele2 för drygt ett år sedan. Tittar vi till underliggande siffror den här säsongen så har både Elfsborg och Djurgården överpresterat i offensiv riktning och summa summarum känns oddset på underspelet lockande. I skrivande stund är 2,12 på under 2,5 mål marknadshögst hos Svenska Spel /Kambi.


Häcken - Västerås: Över 10,5 hörnor @ 1,63

Tävling: Allsvenskan
Plats: Bravida Arena
Tid: 16:30


På Hisingen är det som upplagt för en hörnfest då två av seriens mest hörnglada lag går i klinch. Det är endast Malmö som har skapat fler hörnor än Häcken och Västerås så här långt. Det brukar bli böljande matchbilder på Bravida Arena och då ett possession-starkt Västerås gästar blir jag inte förvånad om göteborgarna kommer att försöka ligga på rulle och kontra.   

Lagen möttes bara för ett par veckor sedan i gurkstaden. Då var det Häcken som vann med 2-1, men sett till matchbilden hade inte VSK varit oförtjänta av poäng. Hisingens stolthet vann dock hörnmatchen på Hitachi Energy Arena med hela 14-5. 

Alla Häckens och Västerås matcher efter uppehållet har gått över 10,5 hörnor och på söndag tycker jag att minst elva hörnsparkar till 1,63 känns mycket fin. 


Trippeln
Landskrona - Gefle: Över 2,5 mål @ 1,66
Elfsborg - Djurgården: Under 2,5 mål @ 2,12
Häcken - Västerås: Över 10,5 hörnor @ 1,63

Totalt odds: 5,74


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip