Veckans första trippel trillade in i tisdags då samtliga målspel hittade hem till närmare sju gånger smeten. Jag riktar även in mig på en del målspel på lördag, då det vankas helsvensk meny. Målspel från Degerfors och Östersund följs upp med ett hörnspel från Halmstad. Smaklig spis! 


Degerfors - Skövde: Över 2,5 mål @ 1,72

Tävling: Superettan
Plats: Stora Valla
Tid: 15:00

Efter att Pashang Abdulla lämnade Degerfors har Dijan Vukojevic tagit över måltronen i de värmländska skogarna. Norrbys tidigare målkung har sprutat in baljor under sommaren – sex strutar på de fyra senaste matcherna. Trots att Vukojevic fanns med i målprotokollet i Östersund häromsistens blev det dock en 1-2-förlust på Jämtkraft Arena. Således är det ett revanschsuget Degen som kommer på spel på lördag, inför den nya läktaren dessutom. Christos Gravius har nyligen vänt “hem” från Grekland, däremot har försvararen Alper Demirol återvänt till Bajen. 

DIF kör alltid plattan i mattan hemma på Valla och faktum är att fyra av Degens fem senaste hemmamatcher har gått över 3,5 mål. Utöver Vukojevic skapar även Gustav Lindgren mycket chanser och jag tror det även kan bli målrikt på lördag. Visserligen är inte Skövde något lag som normalt sett faller ur ramen. Dock ska det poängteras att SAIK är ett av de lagen som har släppt till flest chanser i serien och mot ett offensivt skickligt Degerfors på Stora Valla tror jag det kan springa iväg målmässigt. 

Degen är en klass bättre än Skövde och en bra dag löser rödvitt mållinan (över 2,5 mål) på egen hand. Sammantaget känns priser norr om 1,70 på minst tre mål i matchen generöst. 


Östersund - Varberg: Under 2,5 mål @ 2,10

Tävling: Superettan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 15:00


Vidare mot Jämtkraft Arena där Östersund har varit stabila hela säsongen. Jämtarna besegrade som tidigare nämnts Degerfors på hemmaplan i den förra omgången där den tidigare Blåvitt-keepern Adam Benediktsson debuterade mellan stolparna. Det offensiva spelet har sakta men säkert blivit bättre och bättre hos de rödsvarta och min känsla är att Magnus Powells gäng har tillräckligt med kvalitéer för att hålla sig kvar i Superettan. 

Marknaden är inne på att mötet med Varberg blir målrikt men jag är inte så säker. Trots att jämtarnas offensiv har blivit bättre har blott fem av Östersunds 15 matcher gått över 2,5 mål. Här kommer de rödsvarta till spel utan anfallaren Arquimides Ordonez (avstängd). Varberg är inte heller något Hawaii-gäng. Hallands BoIS har skapat under 1,00 i xG i de två senaste matcherna mot Helsingborg och Landskrona och sett över hela säsongen har de grönsvarta haft tydliga problem att hitta nätet på resande fot. På bortagräs är det endast jumbon Sundsvall som har gjort färre mål än Varberg.

Jag tycker det finns en del som talar för en målfattigare match och nu när Svenska Spel /Kambi ligger väldigt högt (2,10) på under 2,5 mål är det spelläge. 


Halmstad - Värnamo: Värnamo flest hörnor @ 1,74

Tävling: Allsvenskan
Plats: Örjans Vall
Tid: 20:00


Halmstad fortsätter att rasa i Allsvenskan och nu är det bara två poäng ner till kvalstrecket. Efter uppehållet har det blivit tre raka förluster och prestationerna har lämnat en hel del i övrigt att önska. Ante Johansson lyser alltjämt med sin frånvaro och då även mittbackskollegan Joseph Baffo är avstängd tappar HBK stadga. 

IFK Värnamo ska hållas klart högre i mitt tycke och min tanke är att gästerna kommer att bli spelförande på Örjans Vall. Smålänningarna har gjort riktigt bra insatser efter uppehållet och haft mer boll än motståndarna i de två senaste matcherna mot Häcken och Djurgården. HBK är i sin tur det laget som äger minst boll i Allsvenskan, med marginal dessutom. 

HBK har skapat minst hörnor i Allsvenskan och i den senaste hemmamatchen mot AIK skapade inte hallänningarna en enda hörnspark. HBK torskade också hörnmatchen mot Norrköping med 3-4, trots att Magnus Haglunds gäng hamnade i ett tidigt underläge. 1,74 på att gästerna nyper flest hörnor blir mitt sista bidrag. 


Trippeln
Degerfors - Skövde: Över 2,5 mål @ 1,72
Östersund - Varberg: Under 2,5 mål @ 2,10
Halmstad - Värnamo: Värnamo flest hörnor @ 1,74

Totalt odds: 6,28


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip