Det väntas bli ett tufft, jämnt och stängt möte på Anoeta där Real Sociedad tar emot Sevilla i den spanska La Liga. Båda lagen har varit verksamma i veckan, ute i Europa. Real Sociedad har rest till Eindhoven och kryssat mot PSV i Europa League medan Sevilla kryssade i Champions League premiären hemma mot RB Salzburg. Marknaden har ingen favorit till seger i detta möte. Att förutspå vinnaren är svårt. Dock lutar det mesta mot att lagen fortsätter att försvara sig bra och att vi får ett målsnålt möte.

Det blev en femte plats i tabellen förra säsongen för Real Sociedad, som ändå hade en bra bit upp till Champions League platserna. Denna säsong är ligaspelet av högsta prio där en topp 4 placering är det stora målet. Säsongen inleddes med en svår premiär på Camp Nou mot Barcelona som slutade i en förlust. Sedan dess har de besegrat Rayo Vallecano, Levante och Cadiz - utan att släppa in något mål. I veckan blev det 2 - 2 borta mot formstarka PSV, där Adnan Januzaj och Alexander Isak nätade.

Sevilla tog fjärde platsen förra säsongen, vilket gav dem den sista biljetten till Champions League. Där blev det 1 - 1, efter två straffmål. Skyttekungen Youssef El-Nesyri blev utvisad i början av andra halvleken. Resten av matchen fick Sevilla spela med en man kort. De gjorde det lysande och försvarade sig, i vanlig ordning, på världsnivå. La Liga säsongen inledde Sevilla med två raka segrar över Rayo Vallecano och Getafe - utan något insläppt mål - innan det blev 1 - 1 borta mot Elche senast.

Den svenska ytterbacken Ludwig Augustinsson har ännu inte debuterat för Sevilla på fotbollsplanen. Han har hittills bara fått sitta på bänken då tränaren Julen Lopetegui har fortsatt förlita sig på argentinaren Marcos Acuna på den positionen.

Hos Real Sociedad finns Carlos Fernandez, Nacho Monreal, Diego Rico, Jon Guridi, Asier Illaramendi och Ander Barrentxea fortsatt i sjukstugan. I Sevilla är det en frisk trupp där den unga mittbacksgeneralen Jules Kounde fortsätter att imponera med Diego Carlos i mittlåset. I och med att båda lagen har stabila försvar, som dessutom är i fin form, borde vi inte bjudas på så många mål i mötet. Båda har hållit nollan i de flesta matcher. Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två mål i mötet.

Speltips Real Sociedad - Sevilla:
Under 2,5 mål - odds 1.72 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Aihen Munoz, David Silva, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Adnan Januzaj, Alexander Isak & Mikel Oyarzabal.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Erik Lamela.
---

This is the stats tab
This is the post tip