Real Sociedad:

Baskerna har inte fått någon flygande start på La Liga-säsongen och återfinns först på 14:e plats med resultatraden, 2-2-4. La Real lyckades inte riktigt rida vidare på vågen från 3-0-segern mot Valencia förra helgen heller och i veckans Europa League föll man lite oväntat hemma mot Anderlecht, 1-2, i torsdags. Detta att addera till inledande 1-1-matchen borta mot Nice. Så ingen vidare start varken i ligan eller Europa så här långt.

Zakharyan och Traoré är långtidsskadade och Àlvaro Odriozola och Becker ser också ut att missa söndagens match. Offensiven har varit långt ifrån friflödande och målglad så här långt, men med namn som Mikel Oyarzábal, Take Kubo och Orri Oskarsson finns mer att hämta. La Reals målskillnad så här långt är 6-7.

Atlético Madrid:

Vi kan nog förmoda att vi får se ett rejält revanschsuget Atlético Madrid äntra Anoeta efter veckans Champions League-besvikelse. Diego Simeones lag var rejält utspelat i Lissabon och föll med hela 4-0 borta mot Benfica, där man inte mäktade med ett enda skott på mål. Den tunga förlusten följde ett 1-1-resultat i Madridderbyt mot Real Madrid där Ángel Correa kvitterade långt in på tilläggstiden och där Marcos Llorente fick syna det röda kortet ännu senare i matchen.

Det är fortfarande några bitar som behöver falla på plats i den nya offensiven där Antoine Griezmann numera fått sällskap av spelare som Julián Álvarez och Alexander Sörloth och där Conor Gallagher växer in på mittfältet. ”Cholo” Simeone tycktes ha fått bukt på defensiven någorlunda, vilket målskillnaden 12-4 i ligaspelet också vittnar om, men fyra insläppta mot Benfica sätter dock både nya och befogade frågetecken (vi har även 2-2-matchen mot Villarreal i början av säsongen när Los Colchoneros defensiv var minst sagt porös i hyfsat färskt minne) för Atletis försvar – särskilt när Robin Le Normand saknas här. Atlético har ännu inte förlorat i La Liga, med fyra segrar och fyra kryss så här långt.

Inget av lagen nöjda med inledningen

Varken Real Sociedad eller Atlético Madrid ska vara överdrivet nöjda med säsongsinledningen, särskilt inte hemmalaget. Atlético är skapligt med i ligan, men åkte på en rejäl näsbränna i CL i veckan. Marknaden förväntar sig en målfattig affär här, vilket inte är otänkbart med tanke på hur Real Sociedads resultat fallit så här långt. Hemma på Anoeta förblir dock La Real sällan mållösa. Atléticos Le Normand-lösa defensiv läckte rejält senast, samtidigt som Los Colchonero har en potent offensiv med flera skickliga spelare när saker och ting börjar falla mer på plats. Jag tycker Över 2 mål kan vara intressant att testa till höga 1,84 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip