Speltips: Eder Militao över 1,5 fouls @ 2,65 - Expekt -

Första Champions League omgången i nya formatet där alla lag spelar i en serie men bara möter åtta motståndare. Fyra hemma och fyra borta så i denna kamp är det Real Madrid som hemma ställs mot Stuttgart.

Den spanska giganten är regerande mästare i turneringen efter ha besegrat ett annat tyskt motstånd i finalen förra säsongen, där det blev 2-0 mot Dortmund på Wembley. Hade faktiskt även i semi-finalen motståndare från Tyskland i form av Bayern Munchen så man har bra rutin på lag från det landet.

Real har öppnat ligasäsongen med tre vinster och två oavgjorda matcher. Trots att det var i offensiven man fyllde på med Endrick och Kylian Mbappe under transfer-fönstret så är det defensivt som det sett bäst ut. Endast två insläppta mål, medan det framåt "bara" blivit" nio mål på de fem kamperna. Lär väl snart bli proppen ur som det blev för värsta konkurrenten om guldet, Barcelona, i de senaste matcherna.

Ser till denna match ut att få tillbaka både Aurelien Tchouameni och Jude Bellingham och det är dåliga nyheter för motståndarna, då det lär komma fina bollar från duon fram till Rodrygo, Mbappe och Vinicius Junior. Sedan finns ungtupparna Endrick och Arda Guler att skicka in om någon tröttnar eller skadar sig.

Dani Ceballos, David Alaba, Eduardo Camavinga och Brahim Diaz ser ut att missa tillställningen pga skador.

Stuttgart har kapacitet att störa Reals backlinje

Stuttgart stod för en stark spurt förra säsongen och blev faktiskt tvåa i Bundesliga efter Leverkusen. Hade alltså storlagen Bayern Munchen, Dortmund och Leipzig bakom sig i tabellen. En megauppryckning från säsongen innan då bara två poäng skilde till direktnedflyttning. Klarade sig den gången kvar via play-off mot Hamburg.

Inledde den här säsongen med nederlag i Freiburg och efter det kryss mot Mainz och seger mot Borussia Mönchengladbach.

Fått in en bra anfallare i Augsburg-förvärvet Ermedin Demirovic. Fyra mål på fyra matcher så här långt. Har även viss spets i latebloomer forwarden Deniz Undav (fanns med i Tysklands EM-trupp) som man köpt loss från Brighton. Rennes-lånet Fabian Rieder var bra senast och kan säkert bli en viktig kugge framöver.

När det gäller spelare som lämnat är det främst japanske försvararen Hiroki Ito (Bayern Munchen) och Dortmund-duon Waldemar Anton (b) & Serhou Guirassy (anfallare som gjorde 28 mål på 28 matcher i fjol) som kommer lämna ett tomrum efter sig.

Backtrion Anthony Rouault, Josha Vagnoman och Dan-Axel Zagadou tillgängliga efter skador men nye Ameen Al Dakhil (Burnley), Leonidas Stergiou och Frans Krätzig ser ut att ej kunna medverka pga skador.

Att Real ska vinna match känns helt rimligt men så är det också ospelbart odds på det. Tycker då att det finns roligare spel att testa i matchen.

Eder Militao att dra på sig två eller fler frisparkar i matchen känns fint på förhand. Har gått över linan i fyra av fem matcher den här säsongen. Kommer troligtvis få stångas mot tuffe Undav som både ger och tar smällar. Militao är väl inte heller den snabbaste eller smidigaste när det kommer till löpdueller och kan komma att behöva ta till oschyssta medel, helst två gånger eller fler i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip