Real Madrid:

Även den här säsongen får vi se ett gigantmöte i Champions League mellan Real Madrid och Manchester City. 2021/22 gick Real Madrid segrande ur striden, på vägen mot finalsegern mot Liverpool på Stade de France i Paris men i fjol blev det respass i semifinal för Los Blancos. Mötet i Madrid slutade 1-1, men i returen på Etihad Stadium spände City musklerna ordentligt och stod för en strålande insats när Real Madrid faktiskt asfalterades med 4-0.

Det är ett utvilat Real Madrid som kommer till den här semifinalen efter en spelfri helg – spanska lagen fick vila från ligalunken när Copa del Rey-finalen mellan Athletic Club och Mallorca låg i rampljuset – och hela nio lediga dagar sedan man spelade senast, i en trygg 2-0-seger mot Athletic Club. Real toppar som bekant La Liga med åtta poängs marginal ner till Barcelona i en säsong där Los Blancos varit som Los Blancos brukar vara – där man finner vägar till seger utan att imponera överdrivet mycket spelmässigt. Jag tycker fallet varit detsamma även i Champions League där Real tråcklade sig förbi RB Leipzig, 2-1 sammanlagt, med lite möda i kvartsfinalen.

Skadeläget ser bra ut där endast Thibaut Courtois och David Alaba saknas. Éder Militão är tillbaka i full träning efter lång skadefrånvaro, men det är nog mycket begärt att kasta in brassen direkt i startelvan här för att brottas med Erling Haaland.

Manchester City:

Regerande Champions League-mästarna reser återigen till den spanska huvudstaden för att för andra året i rad försöka brotta sig förbi Real Madrid. Även den här säsongen utkämpar Pep Guardiolas lag flerfrontskrig, vilket imponerar även om jag inte tycker att City spelmässigt nått riktigt samma höjd som under fjolårssäsongen. City är i allra högsta grad med i Premier Leagues täta titelstrid, där man är en poäng bakom Arsenal och Liverpool, och City är även klart för semifinal i FA-cupen, där Chelsea väntar.

Till skillnad från Real Madrid, som fått vila i nio dagar, så har City haft en intensiv vecka med dubbla Premier League-matcher. Först besegrades Aston Villa med 4-1 efter ett hattrick från fenomenale Phil Foden och i lördags brottade City sig till tre poäng på Selhurst Park mot ett Crystal Palace som City inte brukar trivas bra mot. The Eagles tog ledningen direkt i matchinledningen genom Jean-Philippe Mateta, men City var till slut lite för tunga och kunde vinna med 4-2.

Guardiola får klara sig utan viktige Kyle Walker här, som är skadad. Walker är så viktig för Citys defensiv och hade, om hel, spelat en nyckelroll i att sätta stopp för Vinicius Junior. Det återstår att se hur City väljer att ersätta Walker, men jag tror den rutinerade ytterbackens frånvaro kommer göra City än mer benäget att försöka kontrollera pulsen i den här matchen och försöka dra ner tempot och inte tillåta Vinicius, Rodrygo och Jude Bellingham få ytor att ställa om på. Jag tror det kan bli en lite mer låst och passiv match. Utöver Walker saknas även Nathan Aké och det finns frågetecken för Josko Gvardiol, som klev av i halvtid senast. Stefan Ortega vaktade kassen senast, men Ederson kan vara tillbaka i startelvan här.

City vill spela hem dubbelmötet på Etihad

Jag tror inte det blir åka av här utan att ett lite defensivt vingklippt City försöker äga boll och stänga ner så gott för att få med sig ett resultat hem till Etihad Stadium för att sedan spela hem dubbelmötet där. Jag tror på underspåret kan vara rätt väg att gå här. Under 2.5 mål finns till 2,11 hos Bethard , tycker även Under 2.75/3.0 kan vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip