Speltips: Vinicius Junior över 2,5 skott @ 2,00 - SpeedyBet
Speltips: Vinicius Junior över 1,5 skott på mål @ 3,05 - SpeedyBet
Speltips: Vinicius Junior över 0,5 mål @ 2,90 - SpeedyBet

Helgens höjdare går av stapeln på Santiago Bernabéu i Spaniens huvudstad när Real Madrid och Barcelona möts i El Clasico.

Som brukligt ligger lagen etta och tvåa i tabellen och kommer så vara oavsett hur matchen slutar då tvåan Real Madrid har fyra poängs marginal till Atletico Madrid på tredje plats. 

Fem segrar av fem möjliga har Real på hemmaplan. Valladolid, Real Betis, Espanyol, Alaves och Villarreal är de lag som försökt ta poäng på marängernas hemmagräs. 

I Champions League är det tyska lagen Stuttgart och Dortmund som fått lämna Santiago Bernabéu poänglösa. Låg senast under mot Dortmund med 0-2 efter timmen spelad men smällde in fem baljor sista halvtimmen, varav tre kom från Vinicius Juniors doja. 

Målis Thibaut Courtois stod över två matcher i början av månaden och är nu åter skadad så back-up keepern Andriy Lunin tar plats mellan stolparna. 

Högerbacken Dani Carvajal beräknas bli borta resten av säsongen med knäskada så Lucas Vazquez är inställd på att få speltid framöver. 

Framåt är det brasse-anfallaren Rodrygo som är "nyskadad". Har ändå inte varit helt ordinarie sedan Jude Bellingham blev skadefri, så ingen katastrof att Rodrygo ej kan medverka. På plussidan är att Brahim Diaz är åter efter åtta matchers skadefrånvaro. Lär väl inte starta men en bra kille att skicka in på slutet oavsett om det jagas mål eller ska försvaras ledning. 

På mitten förväntas tränare Carlo Ancelotti inleda med fransmännen Aurelien Tchouameni / Eduardo Camavinga som därmed håller Luka Modric utanför startelvan.  

Vini ett vinnande vapen!

Barcelona leder La Liga efter tio omgångar. Har nio segrar och bara en förlust. Vi hade på känn att Osasuna borta skulle bli tuff då det var många spelare borta, intensivt spelschema och Champions League-match bara tre dagar efter besöket i Baskien. Har även här fått en dag mindre vila än motståndaren så även om självförtroendet är på topp efter 5-1 mot Sevilla i La Liga och 4-1 mot Bayern Munchen i Champions League så är det klart att det sliter på spelarna med så många matcher tätt inpå varandra. 

Barcelona har 18-8 i målskillnad när det gäller bortaspel så det rasslar ofta till både framåt och bakåt när Katalanerna är på resande fot.

Precis som hos ärkerivalen så får Barca ställa sin reserv-keeper (Inaki Pena) i mål då förste burväktare Marc-Andre ter Stegen är skadad. Även Ronald Araujo, Marc Bernal, Andreas Christensen, Eric Garcia och Ferran Torres ser ut att missa matchen pga skador. 

Gavi, Fermin Lopez, Dani Olmo och Frenkie de Jong som tidigare varit borta med skador fick alla speltid mot Bayern och ingår i matchtruppen här. Har dock en bit kvar till startplats / toppform. 

Anfallstrion Lamine Yamal, Raphinha och Robert Lewandowski känns glödheta och kommer pröva om Lunin i hemmakassen håller måttet. 

Tror precis som bolagen att det kan bli en målrik match och en som förhoppningsvis bidrar till detta är Reals anfallsess Vinicius Junior. Är i ruggig målform med fem mål på de tre senaste matcherna och som redan tidigare nämnt satte ett hattrick i Champions League mot Dortmund. Hittade även rätt mot Celta och Villarreal i inhemska ligan. Brassen har insett det faktum att det är betydligt lättare att göra mål om man vågar skjuta. Så det är något han gör mycket i matcherna. Haft följande stats på slutet:

Lille borta - fyra skott - två på mål
Villarreal hemma - tre skott - ett på mål
Celta borta - fyra skott - ett på mål 
Dortmund hemma - sju skott - fyra på mål

Brukar trivas mot Barcelona och har gjort flera mål på dem förr och vill så klart bättra på det här.  

Huvudspelet blir Vinicius Junior över 2,5 skott i matchen @ 2,00 - SpeedyBet - Kommer även lägga ett par slantar på Vini över 1,5 skott på mål @ 3,05 - SpeedyBet - och över 0,5 mål @ 2,90 - SpeedyBet

This is the stats tab
This is the post tip