Speltips: Över 9,5 hörnor asian @ 2,00 - bet365 -

Topp 6-fight i La Liga när Alaves lämnar Baskien och beger sig till huvudstaden för möte med Real Madrid.

Matcherna duggar tätt för Real som hade ligamatch mot Real Sociedad 14/9, Champions League-möte mot Stuttgart 17/9 och ännu en ligamatch så sent som 21/9 när Espanyol var på besök. Fixade vinster i alla dem, men frågan är om det har satt sig i benen på spelarna. Tränare Carlo Ancelotti bör nog rotera lite i startelvan här med tanke på att det vankas Madrid-derby mot Atletico på söndag.

Backparet Ferland Mendy och Antonio Rudiger fick vila senast och bör därför starta här. Lucas Vazquez, Vinicius Junior och Endrick kan också vara aktuella för startplatser. Ska dock komma ihåg att det är tidigt in på säsongen och man vill inte släppa iväg Barcelona i tabelltoppen genom tappade poäng mot lag som Alaves, så oavsett räkna med en stark elva.

Dani Ceballos, Eduardo Camavinga och Brahim Diaz hade vara bra killar att kasta in i startelvan en sån här match men de är skadade och kan ej medverka. David Alaba är också borta av samma anledning. Dani Carvajal och Jude Bellingham klev av med känningar senast och förväntas få vila här, då man ej vill riskera att skadorna förvärras.

Real trycker på och skapar hörnor, men får se upp för Martinez!

Alaves kommer närmast från 2-1 mot Sevilla, och åter så visar det på hemmastyrkan laget besitter. Har inte alls samma power borta även om det blev tre poäng i derbyt mot Real Sociedad så var det en skräll av rätt stora mått. Möter här Real Madrid i ett bra läge men det är just att matchen spelas på Santiago Bernabéu som minskar chanserna till poäng ganska radikalt för Alaves. På hemmaplan hade vi gett dem större hopp.

Alaves har fått en dags mer vila än dagens motståndare och det är en av anledningarna att jag tror tränare Luis Garcia kommer ställa samma elva på planen som senast mot Sevilla. Ett par andra orsaker är att det troligen blir samma matchbild, med lite bollinnehav och en hel del jagande och täcka ytor. Sen att laget vann mot Sevilla gör inte saken sämre och varför ändra på ett vinnande koncept, när man inte måste.

Försvararen Abdel Abqar undvek varning senast, men hade två tuffa tacklingar som var på gränsen till gult. Innan Sevilla-matchen tre matcher i rad med ostskiva så vi ger honom ny chans här att öka på kortleken. Får inga 4,50 den här gången men 3,10 hos bet365 är rätt ok.

Tycker även det är värt att hålla koll på Toni Martinez i Alaves anfall. Är ny från FC Porto den här säsongen och tänkt att ersätta Atletico-lånet Samu Omorodion (som lite ironiskt nu gör succé i just Porto). Martinez har startade säsongen med mål som inhoppare både mot Sociedad och Las Palmas. Fick senast göra första matchen från start och förväntas här behålla tröjan. Kommer testa Martinez att skjuta två eller fler skott på mål @ 1,70, att träffa mål @ 2,02 och att göra mål @ 5,10 samtliga odds hos Expekt .

Huvudspelet blir dock att det blir minst 10 hörnor i matchen. I Reals sex senaste ligamatcher har det blivit 13, 12, 10, 8, 10 och 15 medan Alaves har 8, 5, 11, 14, 11 och 6 på sina sex matcher den här säsongen.

När den förväntade matchbilden blir att Real trycker på och Alaves ligger och lurar på kontringar så bör det resultera i hörnor åt båda hållen och förhoppningsvis så uppnås linan på över 9,5 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip