Speltips: Real Betis vinna matchen @ 1,97 - Coolbet -

Två lag som startat säsongen snarlikt varandra är aktörerna när Betis och Mallorca ska försöka ta sig uppåt i tabellen under måndagskvällen.

Betis landade på sjunde plats förra säsongen och hemma på Estadio Benito Villamarín blev det bara tre nederlag. Så det är ett hemmastarkt team som Manuel Pellegrini basar över. Efter att ha klarat av kvalet till Conference League så har man precis som väntat börjat röra på sig i inhemska ligan. 2-0 mot Leganes och 2-1 mot Getafe är senaste resultaten. Båda på hemmagräs, så detta blir alltså tredje raka matchen i Sevilla.

Mot Leganes var det Barca-lånet Vitor Roque som avgjorde och mot Getafe slog ett annat nyförvärv till när Giovani Lo Celso satte 1-0 från straffpunkten och följde sedan upp med ett snygg kanon fram till 2-0 dryga tio minuter senare. Innan målen hade Abde Ezzalzouli och Diego Llorente utmärkta chanser att ge Betis ledningen men fick inte bollen förbi Getafe-keepern.

Tycker att Betis har ett offensivt & fyndigt spel och nu börjar även spelare komma tillbaka från skador. Cedric Bakambu var på bänken senast och här hoppas man att Marc Batra & Johnny Cardoso ska kunna ingå i truppen. Långtidsskadade duon William Carvalho och Isco får dock vänta till nästa år innan det kan bli tal om bollsparkande.

Raka ettan testas till nästan dubbla degen.

Mallorca fixade nytt kontrakt förra säsongen med sju poängs marginal och det var rätt smickrande då det endast blev 8 vinster på 38 matcher. Var framför allt tama utanför Palma där det endast blev 2 trepoängare på 19 försök. Gjorde en bra försäsong men då var motståndarna ej av högsta klass. Crewe, Barnsley, Burgos och Poblense var några av lagen som besegrades. Dock ett starkt kryss i genrepet mot Bologna.

La Liga-säsongen har startat med två vinster, två kryss och två förluster. Precis som förra säsongen så ser det tunt ut framåt och på de sex spelade matcherna har det bara blivit fyra mål. Då är det bra att försvaret funkar, för det har bara blivit fyra bollar i baken så inte supersvårt att lista ut hur tränare Jagoba Arrasate tänker här.

Fick inte in mycket av värde under sommaren. Johan Mojica (b, Villarreal), Robert Navarro (m, Sociedad), Takuma Asano (a, Bochum), Chiquinho (a, Wolves, lån) och Valery (a, Girona, lån) är inga lirare som ger motståndarna gåshud direkt.

Tappade serberna Predrag Rajkovic (mv, Al-Ittihad), Matija Nastasic (b, Leganes) och Nemanja Radonjic (m, Torino / Röda Stjärnan) samt argentinske försvararen Giovanni Gonzalez (Krasnodar). Så i stort sätt är det samma trupp som i fjol ska försöka greja nytt kontrakt.

Får till denna match åter Toni Lato som var avstängd senast mot Real Sociedad. Även viss chans att Javi Llabras och Siebe Van der Heyden kan medverka efter skadefrånvaro. Anfallsduon Vedat Muriqi & Takuma Asano dras med lite känningar och gjorde bara halvtimmesinhopp senast, så kan bli samma visa här. Pablo Maffeo ser ut att stå över pga skadan han ådrog sig mot Leganes.

Visst är Mallis rätt svåra att få hål på, men hemma i sydspanien är Betis bra och om vi kollar på trupperna så ska detta vara en hemmavinst. När vi får nästa dubbla degen för ettan så känns det onödigt att krångla till det. Spelet som läggs är att Real Betis vinner matchen och utökar till sex vinster i rad mot Mallorca. 

This is the stats tab
This is the post tip