Speltips: Juan Cruz över 0,5 skott på mål @ 2,80 - Expekt -

Två så här lång målsnåla lag gör upp om poängen i La Liga när Leganes lämnar huvudstaden och beger sig söder ut för att besöka Sevilla och spela match mot Real Betis.

Fjolårssjuan var svårslagna förra säsongen och det var bara fyra lag som hade färre förluster än Betis. Position 7 i tabellen räckte för att få kvalplats till Conference League och det är vad Betis pysslat med i inledningen av säsongen. Fick en bra lottning i Kryvbas från Ukraina som överraskande slutade trea i deras Premier League förra säsongen. Ukrainarna hade dock den här säsongen redan åkt ur Europa League-kvalet och kunde inte heller mäta sig mot Betis.

Med Europa-kvalandet över så kan nu Betis lägga fokus på ligan ett tag för där har det inte gått något vidare så här långt. 1-1 Girona, 0-0 Alaves, 0-2 Real Madrid är resultaten så här långt. Skadade backen Marc Batra den ende som nätat för Betis så här långt i ligaspelet.

Sålde i veckan duktige offensive mittfältaren Rodri Sánchez till Al Arabi och tidigare under sommaren har flera andra kända namn försvunnit från klubben. Målis Claudio Bravo och backen Sokratis Papastathopoulos har lagt ned karriärerna. Willian Jose (a, Spartak Moskva), Juan Miranda (b, Bologna), Chadi Riad (b, Crystal Palace), Abner (b, Lyon), German Pezzella (b, River Plate), Guido Rodriguez (m, West Ham), Ayoze Perez (a, Villarreal) och Nabil Fekir (m/a, Al Jazira) har alla lämnat och ersatts av följande spelare.

Romain Perraud (b, Southampton), Diego Llorente (b, Leeds), Ricardo Rodriguez (b, Torino), Natan (b, Napoli, lån), Marc Roca (b, Leeds), Iker Losada (a, Ferrol), Giovani Lo Celso (m, Tottenham) och Vitor Roque (a, Barcelona, lån). Så känns väl lite 50/50 på vad som lämnat och kommit in men det tar alltid lite tid innan man får alla pusselbitar på plats, så tränare Manuel Pellegrini har en del att jobba med.

Här får vi se hur pass offensiv uppställning chilenaren har tänkt sig. Skulle vara kul att se både Vitor Roque och Giovani Lo Celso från start men troligtvis får åtminstone en av dem börja på bänken. Skador stör på Marc Batra, Marc Roca, Nobel Mendy, Juanmi och Cedric Bakambu, men framför allt så finns ingen Isco att tillgå.

Underskatta inte Leganes med en revanschsugen Cruz

Gästande Leganes vann förra säsongen La Liga 2. Var då bästa eller ska vi säga minst dåliga bortalag i serien, för 9-6-6 är inget superfacit för bortaspel men räckte för att toppa kategorin. Har precis som dagens motståndare startat säsongen målsnålt genom 1-1 Osasuna, 2-1 Las Palmas, 0-0 Valladolid och 0-1 Mallorca.

Fjolårets anfallspar Diego Garcia (12 mål) & Miguel de la Fuente (13 mål) är fortfarande mållösa och det gäller även Dani Raba som brände straff mot Las Palmas. Känns som att tränare Borja Jimenez är orolig och verkar inte riktigt veta vilka som ska få chansen på topp. Francisco Portillo startade många matcher förra säsongen men finns ej kvar i klubben. Vet i alla fall vem vi vill se på topp här, mer om det senare.

Har även tappat försvararna Allan Nyom (ny klubb ej klar), Miramon (AEK Larnaca), Iker Undabarrena ( Johor) och Aritz Arambarri (Eibar) samt målvakten Diego Conde (Villarreal). Känns ändå som att man fått in bra ersättare (i alla fall på pappret).

Marko Dmitrovic (mv, Sevilla), Juan Soriano (mv, Tenerife), Valentin Rosier (b, Besiktas), Matija Nastasic (b, Mallorca), Oscar Rodriguez (m, Sevilla), Adria Altimira (b, Villarreal, lån), Renato Tapia (m, Celta), Roberto Lopez (a, Real Sociedad), Munir El Haddadi (a, Las Palmas), Juan Cruz (a, Betis) och Sebastien Haller (a, Dortmund) är de nya i truppen för denna säsong.

Renato Tapia utgick skadad i senaste ligamatchen men spelade för Peru både mot Colombia och Ecuador så borde väl kunna medverka här men Yvan Neyou redo att ersätta om det behövs. I övrigt vekar de flesta hos Leganes krya.

Tycker att bolagen underskattar gästerna lite grann och är lite sugen på att spela något typ av handicap-spel på Leganes men som huvudspel har jag fastnat för Juan Cruz över 0,5 skott på mål.

Började förra säsongen i Betis men ruttnade på att nöta bänk och drog till Leganes på lån. Fick där betydligt mer speltid och hann med 4 mål på 16 matcher. Ledningen gillade vad de såg och köpte loss honom till den här säsongen. Inledde med mål i de två första matcherna och fick sedan starta mot Valladolid men blev då mållös. Inledde senast på bänken men kom in i andra halvlek och det mesta talar för att han startar här. Har fått iväg skott på mål i tre av fyra matcher och när vi nästan får tre gånger insatsen på att han mot sitt gamla lag skjuter minst ett skott på mål så hugger vi på en gång. Lär vara hur sugen som helst på att visa att han duger som anfallaren i La Liga och att det var Betis som gjorde fel när han var fast på bänken.

This is the stats tab
This is the post tip