Reading:

Ställs för första gången på mer än två årtionden mot Swindon Town i EFL Trophy. Ruben Selles gäng lär se cupen som ett välkommet avbrott mot ligalunken, där det inte gått allt för bra för The Royals på sistone. Reading återfinns på 22:a plats i League One, med fyra raka utan seger och man har bara mäktat med att göra nio mål på elva matcher. I helgen blev det torsk borta mot Leyton Orient, 1-2, efter att hemmalaget satte dit avgörande i den 90:e matchminuten.

Tungt i ligan för Selles och Reading, men i cupsammanhang har det gått desto bättre. Reading slog ut Millwall i EFL Cup och pressade Championship-tvåan Ipswich hela vägen i andra rundan, där det krävdes straffar för Ipswich att säkra segern. I EFL Trophy inledde dessutom Reading med en 9-0-seger mot Exeter.

Amadou Mbengue är out, troligtvis även Sam Hutchinson som skadade sig på uppvärmningen mot Orient senast, men Sam Smith och Mamadi Camara närmar sig comeback. Frågan är bara hur mycket Selles väljer att rotera här – han har flaggat för
viss rotation.

Swindon:

Swindon, som huserar i divisionen under Reading – League Two – har på det stora hela haft en ljusare säsongsinledning och återfinns på en niondeplats i tabellen. The Robins kommer dock från två raka förluster, efter att ha förlorat borta mot både Notts County och Bradford den gångna veckan.

Swindon har bara vunnit en bortamatch så här långt i League One, och lär få slita för att triumfera på rivalerna Readings Madejski Stadium. I The Robins öppningsmatch i EFL Trophy kryssade man mot Arsenals U21-lag, 2-2, innan man förlorade i den efterföljande straffläggningen.

Selles rotation avgörande

Reading har pratat om vikten av att använda den här cupmatchen som en moralboost för att ingjuta energi efter de senaste veckornas dystra resultat i League One. Tränare Selles har flaggat för att han kommer rotera, som vanligt i cupsammanhang, och frågan är förstås bara hur mycket Selles väljer att rotera. Swindon har inte övertygat på bortaplan och kommer från två raka förluster. Om Reading ställer ett hyfsat starkt lag på benen så bör man ha goda möjligheter. Men titta startelvan först. Ettan till 1,81 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip