RB Leipzig:

Vi får väl nästan kalla det här för Jürgen Klopp-derbyt med tanke på tyskens intåg i Red Bulls organisation. RB Leipzig har gjort det bra i ligaspelet och är tvåa i Bundesliga på samma poäng som ledande Bayern München. I Champions League har man dock inlett med två tunga förluster: 1-2 borta mot Atlético Madrid och så 2-3 mot Juventus där man gjorde en spelmässigt bra insats men ändå föll tungt till slut.

RB Leipzig brukar innebära fart och fläkt, vilket även varit hur det sett ut i CL, men Marco Roses gäng har faktiskt bara släppt in två mål i Bundesliga på sju matcher, vilket man är bäst i ligan på. Viktige Loïs Openda, den vindsnabbe belgaren som tillsamman med Benjamin Sesko är allra viktigaste i Leipzigs offensiv, är ett frågetecken här efter att han klev av i 2-0-segern mot Mainz i helgen. Detsamma gäller Amadou Haidara. Sedan tidigare är Xaver Schlager, David Raum, Nico Seiwald och Assan Oedraogo skadade.

Liverpool:

Drömstarten under Klopp-ersättaren Arne Slot fortsatte i det tuffaste testet hittills när Chelsea besegrades med 2-1 på Anfield. Liverpool bibehåller därmed serieledningen i Premier League med en ynka plump på åtta matcher – en chockförlust mot Nottingham Forest direkt efter septembers landslagsuppehåll. 

Utöver onsdagens utmaning väntar en tuff match borta mot Arsenal på söndag, så Slot måste måhända tänka lite på att hushålla med eventuella krafter, om möjligt. Diogo Jota klev av skadad senast och det är nog tveksamt om han redan är tillbaka. Federico Chiesa är också ett frågetecken, men sedan tidigare saknas Alisson Becker och Harvey Elliott.

Slot söker kontroll?

Marknaden förväntar sig mål här, men jag är inte helt övertygad om det. RB Leipzig har tätat till defensiven och har hållit nollan i fem av de sju senaste – CL-bataljerna mot Atlético och Juventus som undantag – och har bara släppt in två i ligaspelet. Liverpool är samtidigt mer balanserat under Arne Slot än under Klopp och jag tror The Reds är mer fokuserat på en kontrollerad insats, snarare än att önska bjuda in till någon öppen match som svänger åt båda håll Under 3.25 mål finns till 1,84 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip