Speltips: Osasuna över 3,5 skott på mål @ 2,32 - Expekt -

La Ligas femte omgång avslutas i huvudstaden där Rayo Vallecano och Osasuna ställs mot varandra under måndagskvällen.

Hemmalaget skrällde i första omgången när man reste från San Sebastian med tre poäng efter ha besegrat Real Sociedad med 2-1. Följde upp med kryss borta mot Getafe i en rätt trist 0-0 match. I omgång tre och fyra har det blivit förluster med 1-2 mot lag från landets näst största stad, då man varken kunde rå på Barca hemma eller Espanyol borta.

Bara ett tungt tapp inför säsongen när målis Stole Dimitrievski lämnade för Valencia. Annars bara några dussinlirare som ej fått nytt kontrakt eller återvänt till sina ägarklubbar.

Fått in lite nya namn i Gerard Gumbau (m, Granda, lån), anfallaren Adrian Embarba (Almeria, lån), Sergio Guardiola (a, Cadiz), Perdo Diaz (m, Bordeaux) men det som man är mest nyfiken på är väl ändå James Rodriguez som efter tre säsonger i Brasilien åter ska pröva lyckan i Europa. Hunnit bli 33 år men still going strong och var matchens lirare när Colombia nyligen besegrade Argentina i Sydamerikanska VM-kvalet. Ännu ej gjort debut i Vallecano men är enligt uppgift redo för speltid här.

Augusto Batalla är ny keeper på lån från River Plate och även han väntar på att göra debut hos Rayo. Dani Cardenas har haft vantarna så här långt men Batalla bidar sin tid och är redo att ta handskarna.

Skador på backarna Aridane Hernandez & Alfonso Espino och mittfältaren Diego Mendez är hanterbart. Hernandez och Mendez är normalt inga startspelare och Espino kan man ersätta med Pep Chavarria.

Ruben & co träffar mål minst fyra gånger.

Osasuna har startat säsongen ungefär som Rayo. 1-1 hemma mot Leganes i premiären var en besvikelse. Även 0-4 borta mot Girona var en hård smäll, men segrar mot Mallorca och Celta gör att man ändå är före Vallecano i tabellen inför den här matchen.

Fick in ett par fina namn under Augusti i Bryan Zaragoza (a, Bayern Munchen, lån), Abel Bretones (b, Real Oviedo) och backen Flavien Boyomo som förra säsongen fanns hos dagens motståndare.

Backparet Johan Mojica (åter Mallorca) och David Garcia (Al-Rayyan) är väl de enda av värde som lämnat. Så i stort så är det samma trupp som förra säsongen slutade elva som ska försöka förbättra den positionen den här säsongen. Det kan bli en tuff uppgift för det var många lag som underpresterade i fjol.

Sena tester på anfallarna Iker Benito och Ante Budimir medan det mesta talar för att mittfältarna Iker Munoz och Kike Barja ej kan medverka. Om Benito / Budimir ej kommer till spel blir det troligen dubbelt Garcia på topp för gästerna, Ruben och Raul.

Tycker att skottlinan på bortalaget är rätt lågt tilltagen och kommer prova att Osasuna skjuter minst fyra skott på mål i matchen. Fem, fem, noll och fyra är siffrorna från Osasuna arsenal så här långt. Rayo o sin sida har fått fem, noll, fem och fem skott på sig i deras inledande matcher.

När vi ändå kör ett skottspel så läggs även en TV-peng på att Ruben Garcia träffar mål minst en gång i matchen till finfina 3,30 ( Expekt ). Har träffat mål i tre av fyra matcher så här långt så varför inte fyra av fem efter denna kamp.

This is the stats tab
This is the post tip