Glasgow-klubbarna Rangers och Celtic drabbar för tredje gången den här säsongen samman i Old Firm. Söndagens möte på Ibrox kan mycket väl komma att fälla avgörandet i den skotska titelstriden.

Rangers:

Kliver in i söndagens derby som tvåa, en poäng bakom Celtic, men Rangers har en match till godo – och en seger hemma på Ibrox skulle således kunna öppna upp ett avgörande försprång i den skotska titelstriden. Rangers har förlorat båda mötena hittills – 1-2 på Celtic Park och 0-1 på Ibrox, efter Kyogo Furahashis läckra avgörande – och Brendan Rodgers har rejäl plusstatistik mot Rangers, men Clement har hunnit bli mer varm i Rangerskläderna sedan senast, och det är inte riktigt samma Rangers som väntar den här gången.

Abdallah Sima är tillbaka från skada, men kommer högst troligt inte kastas in i startelvan direkt när Clement har Fabio Silva, Cyriel Dessers att tillgå.

Celtic:

Kliver in i derbyt i serieledning, men med tanke på att Rangers har en match till godo behöver Celtic verkligen få med sig något från Ibrox. Brendan Rodgers har som sagt rejält positiv statistik i Old Firm så här långt, med bara en förlust på 15 derbyn, men möter en annan utmaning än under de två tidigare mötena den här säsongen när Rangers gått från klarhet till klarhet under Clements ledning. Celtic har vunnit elva av de tolv senaste ligatitlarna och vet vad som krävs för att gå hela vägen - och The Hoops vill förstås inte låta värsta rivalen bryta den sviten.

Rodgers har ett rejält frågetecken i form av viktige Callum McGregor, som varit skadad. Celtic är ett mycket bättre lag med McGregor på planen, men frågan är om han är fit nog att kastas in i det här derbyt. Reo Hatate och Cameron Carter-Vickers är dock tillbaka. Med Kyogo Furahashi och Daizen Maeda har Celtic spets och snabbhet i offensiven som kommer ställa frågetecken till Rangersförsvaret.

Mycket på spel på Ibrox

Som sagt – det är mycket på spel på Ibrox när de två Glasgowgiganterna drabbar samman i söndagens Old Firm. Rangers har greppet om ligatiteln för tillfället och åtnjuter en stor fördel i form av hemmaplan, men Celtic har segerrutin och har vunnit båda derbyna hittills under säsongen. Rangers bär spelbolagens favoritskap, vilket jag köper, men raka ettan till runt 2,20 känns lite vansklig. Båda lagen besitter dock kompetenta och potenta anfallsuppsättningar, samtidigt som inget av lagen övertygat försvarsmässigt på sistone. Celtics defensiv har läckt en del på sistone, The Hoops har bara hållit nollan i två av deras sex senaste – Rangers bara i en av deras sex senaste. Över 2.5 mål finns till 1,79 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip