Chilenska cupen har i år varit en lönsam turnering, trots Huachipatos flopp i den senaste omgången. Jag kallar det för flopp då de lyckades slå Puerto Montt, från tredjedivisionen, med endast uddamålet. 1-0 räckte inte till för att vända på resultatet från möte 1 och totalen blev 5-2 till Puerto Montts favör.

Inatt är det dags för nästa omgång och det blir alltså ytterligare ett lag från Primeran som besöker Estadio Bicentenario de Chinquihue, som alltså Puerto Montts stadio heter.

Denna gång är det ett formstarkt Ñublense som kommer på besök och jag tror desvärre, för Puerto Montts del alltså, att det är dags att äventyret tar slut.

Ñublense kommer in till den här matchen med 4 segrar på dem 5 senaste ligamatcherna. Med två omgångar kvar har de häng på en Copa Sudamericana-plats då de ligger 1p efter både Everton och Coquimbo Unido, men med ett avsevärt mycket bättre målsaldo mycket tack vare deras stabila defensiv.

Vi snackar således om ett lag som idag är ett starkare lag än Puerto Montts senaste motståndare, Huachipato.

Cupen är ändå cupen.

Puerto Montt förlorade sin senaste ligamatch med hela 1-5 mot General Velasquez. En match som man inte bör dra för många slutsatser efter då de inte hade något att spela för och valde således att vila i princip hela startelvan. Siktet har således varit på den här matchen!

Puerto Montt är Segunda Divisions målsnålaste lag med ett målsnitt på 2.19 mål/match. Att vara defensivt välorganiserade verkar vara det enda vinnande receptet för lag som vanligtvis håller till i lägre divisioner, i varje fall om man ska lyckas någorlunga väl i chilenska cupen. Inte så konstigt kanske då det är dubbelmöten i varje omgång.

Även Ñublense är ett målsnålt lag med och är det laget som släppt in tredjeminst mål i Primera Division, en imponerande siffra då laget i skrivande stund "bara" ligger 9a.

Puerto Montt kommer främst att fokusera på sitt egna kontringsspel. Ñublense å andra sidan har gärna en liknande approach på bortaplan, således bör det bli en rätt "tight" matchbild.

Ñublense har två viktiga matcher kvar i ligan och bör därför rotera på några positioner, även om jag inte har någon källa som styrker detta, utan det är snarare ett antagande från min sida.

Hur som haver så har nog Ñublense respekt för motståndet som ändå visat vad de går för mot Huachipato.

Spelet här blir Ñublense eller oavgjort + under 3 mål (2.5) @ 2.00. Spelet taget via bet365 betbuilder med 1 unit.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip