Fredagens andra spel hittas i en match där toppen ställs mot botten (ish).

Må låta hårt att ranka Puebla i botten när de trots allt ligger 12a (av totalt 18 lag), men i en power ranking så landar man ändå i att de möjligen haft enklast spelschema av alla lag hittills. 

De har spelat flest hemmamatcher av alla lag tillsammans med Atletico San Luis och har således en tuff serieavslutning framför sig med 3 bortamatcher kvar och 2 hemmamatcher mot bättre lag.

Formen är dessutom iskall och Puebla ska alltså ta sig an suveräna serieledarna med 4 förluster i ryggen under vilka de släppt in 8 mål, vilket också är en tydlig indikation på vad som är deras akilleshäl.

Puebla är också ligans sämsta hemmalag då de förlorat 4 av 7 och dessutom släppt in flest mål framför sina egna supportrar.

Cruz Azul promenerar hem seriespelet?

Cruz Azul leder Liga Mx på ett imponerande sätt och de har redan 4p ner till tvåan Tigres sådär en 11 omgångar in i seriespelet!

Jag säger seriespelet då Liga Mx avgörs, likt MLS, via ett slutspel.  Placeringarna i seriespelet är dock rätt avgörande när det kommer till lottning och spelschema. Således är en förstaplats fortsatt viktig, även om lag kan nypa ligatiteln efter omvägar.

Cruz Azul leds i år av tränaren Anselmi. Anselmi har tidigare skördat stora framgångar i Ecuador, mer specifikt i klubben Independiente del Valle. Dessa framgångar nådde han genom att få Independiente att spela en Pep-inspirerad fotboll. 

Nu har Anselmi gjort den forna storklubben Cruz Azul till en riktig maskin och ett lag att räkna med. Cruz Azul har tack vare honom gått från att vara det ständigt underpresterande laget till att vara laget att slå, allt detta på mindre än ett års tid. Imponerande, minst sagt!

'La maquina azul' har plockat flest poäng och är dessutom bäst sett till dem underliggande statsen. De är ligans ööverlägset bästa bortalag där de har imponerande raden 4-0-1 och 13-6 i målsaldo.

Här råder det ren och skär klasskillnad. Landets bästa bortalag bör gå segrande härifrån mot ligans just nu sämsta hemmalag.

Cruz Azul vinst + över 1.5 mål i matchen @ 1.75 spelas med 1.5U.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip