Paris Saint-Germain:

Luis Enriques Kylian Mbappé-lösa PSG trummar glatt på. Jag har tidigare varit inne på att jag tror mer på detta PSG utan Mbappé än med storstjärnan, vars kvalitet förstås är odiskutabel men som också utgör hinder för att bygga ett välfungerande kollektiv, vilket är vad Luis Enrique försöker uppnå. PSG slog Brest med 3-1 i lördag efter två mål från Ousmané Dembélé och ett från Fabián Ruiz, som bibehållit målformen från landslaget.

PSG har vunnit alla fyra i Ligue 1 med 16 gjorda mål och blott 3 insläppta när man nu kliver in i CL-spelet. På skadelistan finns Presnel Kimpembe, Lucas Hernández och Goncalo Ramos.

Girona:

Fjolårets succélag, som slutade trea i La Liga och presterade en underbart frejdig och målglad fotboll – i båda riktningar – under ständigt underskattade Míchel. Att ta sig till Champions League är förstås en massiv prestation av en klubb i Gironas storlek, men katalanerna har förstås en massiv utmaning att ens komma nära att upprepa den bedriften, särskilt med alla spelartapp sedan i fjol.

Girona har fortfarande kvalitet i truppen – Viktor Tsygankov, Bryan Gil, Abel Ruiz, Arnaut Danjuma, Donny van de Beek, Portu, Ladislav Krejci, Oriol Romeu – men den ojämna säsongsinledningen vittnar om att Michel har en utmaning att få ihop laget. Resultatraden efter fem matcher lyder 2-1-2. Offensivt smäller det fortfarande och Michel försöker spela en liknande fotboll som i fjol, vilket är väldigt underhållande att beskåda. I helgen blev det storförlust i det katalanska derbyt hemma mot Barcelona, 1-4 där Christian Stuani tröstmålade.
PSG tydlig favorit
PSG tydlig favorit

PSG tydlig favorit

PSG har förstås en helt annan rutin av möten av den här digniteten och är stor och tydlig favorit i det här mötet. PSG har inlett säsongen fint och jag tror man har något på gång under Luis Enrique. Girona har fortfarande offensiv kvalitet även om man får svårt att nå fjolårssäsongens höjder. Michels gäng fortsätter dock bjuda på målglada, öppna tillställningar och det tror jag även detta kan bli. PSG & Över 2.5 mål finns till 1,92 hos Coolbet . PSG -1.5 till 2,13 är också ett gångbart alternativ.

This is the stats tab
This is the post tip