Portugal:
Portugal är en fotbollsnation på frammarsch och ett land att hålla ögonen på kommande år. Efter en knapp förlust i öppningsmatchen, 0-1, mot vad som ändå var ett klart bättre Nederländerna, tog Portugal sin första VM-seger någonsin när Vietnam besegrades med 2-0 senast efter att förbundskapten Francisco Neto gjort hela sju förändringar i startelvan.

 
Det innebär att vi inför den avslutande gruppspelsomgången har ett tabelläge med USA och Nederländerna på fyra poäng, Portugal på tre pinnar och Vietnam redan utslaget. Portugal har alltså fortfarande möjlighet till avancemang, men då kommer det högst troligt krävas tre poäng mot regerande världsmästarna USA för att ta ett sensationellt avancemang till åttondelsfinal. Det är en tuff uppgift. Prestationen mot Vietnam var dominant, men man hade det betydligt tuffare mot Nederländerna och det kommer nog krävas något extraordinärt för att gå vidare.

USA:
1-1-matchen mot Nederländerna i den andra gruppspelsmatchen visade återigen att USA inte riktigt är samma urkraft till fotbollsnation som man varit vid de senaste världsmästerskapen. Vlatko Andonovskis lag hade bekymmer under den första halvleken, när Nederländerna tog ledningen genom ett distansskott från Jill Roord. USA spelade dock upp sig betänkligt i den andra halvleken, när man verkligen visade vilken höjd och vilken kvalitet det ändå finns i det här laget, och kvitteringen var minst sagt rättvis.
 
Krysset mot Nederländerna innebär att USA toppar gruppen på bättre målskillnad, och om holländskorna låter målen flöda mot Vietnam, som är ett betydligt enklare motstånd än Portugal, kan USA tvingas jaga mål för att säkra gruppsegern och undvika Sverige redan i åttondelsfinal.

Portugal på frammarsch – men USA är betydligt bättre

Portugal är en fotbollsnation som kommer fortsätta ta kliv kommande år, och som har gjort samma framsteg redan nu. Det här tror jag dock blir en alldeles för tuff uppgift för Portugal. USA är inte lika dominanta som för fyra eller åtta år sedan, men visade i andra halvlek mot Nederländerna vilken höjd det finns i laget. Jag tror USA verkligen vill säkra gruppsegern och att man tar det här på största allvar. Det råder trots allt kvalitetsskillnad lagen emellan och jag tror USA vinner det här komfortabelt med några bollars marginal. USA vinner och håller nollan finns till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip