Speltips: Portugal asian handicap -1,5 @ 1,72 - Coolbet -

På Estádio da Luz i Lissabon välkomnar Portugal gästerna Skottland för match Nations League grupp 1, Liga A.

Portugal fick en på pappret lätt grupp och undvek storlag som Frankrike, Belgien, Tyskland och Spanien. Tog en stabil seger i första gruppmatchen mot Kroatien. Diogo Dalot blev tvåmålskytt, dessvärre var ett av målen i fel bur men farbror Ronaldo räddade upp det hela med sitt 900e mål i karriären.

Tycker insatsen var bra av Portugal och det var en solid match från backlinjen till anfallet. Pedro Neto var väl möjligtvis den som inte riktigt kom upp i normal standard och kan här komma att ersättas av Diogo Jota. Även Sporting-duon Pedro Gonçalves & Francisco Trincão är alternativ att supporta Ronaldo på topp.

Tre rookies i truppen som hoppas få göra landslagsdebut. Backarna Tiago Santos (Lille), och Renato Veiga (Chelsea) samt anfallaren Geovany Quenda från Sporting.

Få av de tillgängliga spelarna som ej finns med i truppen men kanske saknar någon målis Rui Patricio och backen Pepe men duon har troligen gjort sina sista landskamper. Pepe har redan tackat för sig och ser inte att Rui Patricio kommer dra på sig landslagströjan något mer utan får nog fokusera på nya klubben Atalanta.

Portugal bättrar på målskillnaden mot ett blekt Skottland?

Skottland reser till Lissabon med sloköron större än Dumbos efter att ha förlorat mot Polen med 2-3. Låg under med 0-2 efter första halvlek men reste sig i andra och satte två bollar och såg ut att fixa åtminstone en pinne. Långt in på stopptid åker man på sin andra straff för dagen och rullgardin ner.

Kommer nu bli väldigt svårt att hänga kvar i Liga A då man har Portugal borta här, sedan Kroatien borta följt av Portugal hemma, Kroatien hemma och avslutar mot Polen borta.

Stod för ett fint EM-kval men i själva mästerskapet var det ett blekt Skottland vi fick se. 1-5 mot Tyskland, 1-1 mot ett Schweiz (som fick två mål bortdömda för offside) och avslutade med 0-1 mot Ungern.

Är i vanlig ordning mittfältarna som står för lite kreativitet och målskytte. Billy Gilmour och Scott McTominay gjorde målen mot Polen och framför allt McTominay var den som tillsammans med John McGinn såg till att det blev EM för Skottland. Att det inte går att få fram något vettigt alternativ på topp har varit ett dilemma i flera år för nationen.

Den som oftast får chansen att irra omkring på topp är Lyndon Dykes men inte ens han är född skotte då han växte upp i Australien. Har nu testat att "nationalisera" Tommy Conway som via släktskap får lira för Skottland. Men det är ingen striker-nia som öser in mål direkt. Bakom Dykes & Conway finns i princip bara skadade Che Adams och Lawrence Shankland som gör det bra i Premiership men svårt att få till det utanför inhemska ligan.

Förbundskapten Steve Clarke har till denna samling plockat med hela sex debutanter. Ryan Gauld och Ben Doak fick göra debut mot Polen medan Josh Doig, Max Johnston, Connor Barron och keeper Jon McCracken håller tummarna för speltid här.

Trist skadeläge då många spelare tvingats tacka nej. Greg Taylor, Aaron Hickery, Elliot Anderson, James Forrest och som tidigare nämnt Che Adams är alla utanför truppen pga skador. Kieran Tierney, Nathan Patterson. Stuart Armstrong och Lewis Ferguson är inte heller med denna gång. Callum McGregor har sagt nej till landslaget och har fokus på klubblaget Celtic.

Skottland är ett svårt motstånd på hemmaplan men betydligt mer beskedliga när de lämnar ön. Portugal är ett av världens bästa landslag, framför allt på hemmaplan och efter "bara" fått 2-1 mot Kroatien så tror jag att de vill bättre på målskillnaden här (även om inbördesmöten går först vid likaläge i tabellen). Spelet som testas blir Portugal att vinna med minst två mål.

Kommer även ha fokus på gästernas Scott McTominay som både är målgörare och kämpe i ett när det gäller landslagsspel. Kombon att han får iväg ett skott på mål och hamnar i domarens bok finns till 10 gånger degen hos Expekt och blir dagens TV-peng.

This is the stats tab
This is the post tip