Speltips: Kroatien över 2,5 kort @ 2,11 - Coolbet

Polen och Kroatien i en kamp som troligen kommer att vara om andraplatsen i gruppen bakom Portugal som så här långt är obesegrade. 

Polen kommer närmast från nederlag mot just Portugal som mer eller mindre utklassade Polen i Warszawa. Att Polen bara förlorade med 1-3 får man tacka keepern Łukasz Skorupski för då Bolognas burväktare gjorde ett par starka ingripanden i matchen. Framåt inte mycket och Piotr Zielinskis reducering kom oväntat i slutet av matchen. Polen fick även in en boll till i nät, men tyvärr för Jan Bednarek så var det i fel målbur han styrde in kulan. När Polen och Kroatien ställdes mot varandra i Osijek så blev det 1-0 till hemmalaget och det kändes rättvist, med tanke på att Polen match innan rånat Skottland på alla poängen genom en stopptidsstraff i 90+7. 

Trots en poäng mot Frankrike i EM så tog man sig ej vidare från den stenhårda gruppen som förutom Les Bleus även innehöll Österrike och Nederländerna, två nationer som polackerna föll mot. Kvalet var inte heller i ärlighetens namn någon höjdare. Var gruppfavoriter men slutade trea bakom Albanien och Tjeckien. Kunde ändå ta sig till mästerskapet via playoff mot Estland (5-1) och Wales (seger på straffar). 

Håller inte truppen så superhögt men det finns några intressanta namn som Jakub Kiwior (Arsenal), Kacper Urbanski (Bologna), Przemyslaw Frankowski (Lens) och kapten Robert Lewandowski som öser in mål fortfarande. Mållös mot Portugal men innan dess fem mål på två matcher för klubblaget Barcelona. 

Mateusz Skrzypczak, Sebastian Walukiewicz, Jakub Piotrowski, Kacper Kozłowski och keeper Bartłomiej Drągowski har lämnat truppen med skador och sedan tidigare är Matty Cash, Arkadiusz Milik och Adam Buksa ej tillgängliga för förbundskapten Michał Probierz pga skador.  

Kroatien tog fem kort när lagen möttes sist, samma visa här?

Kroatien har så här långt varit lite bättre än Polen men de två segrarna laget har tagit är på hemmaplan. 1-0 mot Polen och 2-1 mot Skottland där man räddades av en VAR-check på slutet imponerar inte. Fanns dock ljusglimtar i tex Josip Sutalo, Borna Sosa och Igor Matanovic. Bäst var nog ändå veteranen Luka Modric som precis som Lewa hos Polen still going strong trots att han fyllde 39 år för en dryg månad sedan. 

Förbundskapten Zlatko Dalić gillar att hålla fast vid sina gamla favoriter. Förutom Modric startade även Duje Ćaleta-Car, Mario Pašalić, Ivan Perišić och Andrej Kramarić mot skottarna. 

Här förväntas en annan 30+:are i Mateo Kovačić ta plats i startelvan efter haft spelledigt senast då han blev pappa. Josip Stanišić, Josip Juranović, Marin Pongračić, Lovro Majer och Nikola Vlašić ej tillgängliga pga skador.  

Är lite sugen på att spika krysset i matchen till en bra bit över tre gånger insatsen men som huvudspel testas Kroatien över 2,5 kort. 

Var en minst sagt stökig historia i Osijek där domaren François Letexier fick hala upp ostskivan fem gånger för kroaterna. Nu är det bortaplan och trycket på dagens domaren Alejandro Hernandez lär inte vara lättare. Tror spanjoren kommer få användning av kortleken och visa gult för båda lagen under de 90 minuterna. Matchen gäller mycket, finns lite gammalt groll som ligger och pyr och det är två lag som mellan varven kan tappa humöret och spela fult. 

Kroatien har Skottland i nästa match för att avsluta hemma mot Portugal. Hoppas så klart att Portugal ska vara klara gruppettor när lagen möts och då vila spelare, så den matchen vill ingen kroat missa. Skottland på bortaplan är inte heller någon lätt uppgift men oavsett hur det går där så bör man vara före Polen i tabellen om det blir poäng i dagens drabbning. Så tror att det blir en hård (och kanske ful) kamp för poäng i Warszawa från balkangänget som plockar minst tre kort under matchen?   

This is the stats tab
This is the post tip