Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,71 - Quick Betting Casino -

Conference League-möte mellan två forna? storheter som man väl ändå får kalla Panathinaikos och Chelsea.

Grekerna hade så klart helst sett sig själva i Champions League eller i alla fall Europa League som man fick chansen att kvala in till. Botev Plovdiv från Bulgarien var en enkel match och slogs ut med sammanlagt 6-1. Mot nederländska Ajax blev det tuffa bataljer och efter 0-1 hemma & 1-0 borta så gick det till staffmaraton där det avgjordes till diskmedellagets fördel efter hela 17 straffar var.

Som lite plåster på det sargade självförtroendet så slog man ut franska Lens i kvalet till Conference League. Föll borta med 1-2 men hemma i Aten blev det vinst med 2-0.

Efter åtta matcher i ligan ligger Panathinaikos sexa. Försvaret har agerat bra men framåt klent med endast sju mål på de åtta kamperna. 0-2 AEK Aten, 0-0 Olympiacos och 1-0 OFI Kreta är de tre senaste resultaten och även i första omgången i Conference League blev det målsnålt när man lirade 1-1 mot Borac Banja Luka från Bosnien. Frågan är om man inte skulle vara nöjda med 1-1 även här?

Har trist skada på kapten Fotis Ioannidis som var lagets poängkung förra säsongen med 15 mål och 7 assist. Har sen test på anfallskollegan Andraz Sporar som saknades senast pga sjukdom. Alexander Jeremejeff ersatte då och kan således får behålla starttröjan här om slovenen ej kan medverka. Svensken brukar tycka om Europa-spel och satte tre baljor mot Botev.

Tonny Vilhena och Zeca har inte haft tränare Diego Alonsos förtroende i ligan och kommer inte heller här att medverka då de ej är registrerade i Europa-truppen.

Chelsea har lyxen att spela b-laget i Europa.

Chelseas manager Enzo Maresca har lyxen att kunna spela en helt reservbetonad elva i Europaspelet och ändå få till ett slagkraftigt lag. Får se här om italienare ger Filip Jörgensen; Axel Disasi, Tosin Adarabioyo, Benoit Badiashile, Renato Veiga; Kieran Dewsbury-Hall, Cesare Casadei, Pedro Neto; Joao Felix, Christopher Nkunku och Mykhailo Mudruk chansen från start även på bortaplan. Gick bra i första omgången då Gent besegrades hemma med 4-2. I kvalet mot Servette 2-0 hemma och 2-1 borta. 

I Premier League ligger London-klubben på sjätte plats med 14 poäng. Har vunnit tre av fyra på bortagräs. Wolves 6-2, Bournemouth 1-0 och West Ham 3-0 var resultaten innan det senast blev lite för tufft mot Liverpool som vann med 2-1.

Ben Chillwell (sjuk) och Omari Kellyman (skada) samt Wesley Fofana, Romeo Lavia och Cole Palmer som ej är uttagna i Europa-truppen lämnas hemma när övriga laget reser till Greklands huvudstad.

Reece James åter efter lång skadefrånvaro och lär säkert få lite speltid även här. Fick dryga timmen mot Liverpool och det är nog klokt att matcha in honom lite pö om pö.

Tycker det finns bra offensiv kraft i båda lagen och kommer testa att båda lagen gör mål trots vetskapen att Panathinaikos haft lite svårt att näta på slutet. Chelsea hade så klart precis som grekerna hellre lirat i Champions League / Europa League och ser nog Conference League mer som tillfälle att lufta bänken. Då spelar det mindre roll om det blir något mål i baken, så länge det blir tre poäng är Maresca nöjd.

This is the stats tab
This is the post tip