Panathinaikos:

Grekiska Panathinaikos äntrar Europa League-kvalet med förhoppningar om att kunna upprepa rivalen Olympiakos Europaframgångar i fjol. Panathinaikos slutade blott femma i grekiska Superligan i fjol, hela åtta poäng efter segrande PAOK.

Under sommaren har forna Sevilla-managern och uruguayanske förbundskaptenen Diego Alonso anställts med uppdraget att bättra på fjolårets resultat. Under sommaren har spelare som Sverrir Ingi Ingason, Bartolomiej Dragowski, Tin Jedvaj, Nemanja Maksiovic och George Baldock hämtats in för relativt små summor, samtidigt som en handfull spelare lämnat på fri transfer.

Alonso har värmt upp med ett gäng träningsmather: 0-1 mot Braunschweig, 3-1 mot AEK Larnaca, 1-0 mot Netanya, inför kvalet.

Botev Plovdiv:

Gjorde bra ifrån sig genom att slå ut slovenska Maribor i första rundan. Efter 2-1 i hemmamötet räckte 2-2 på bortaplan till avancemang. Det trodde jag inte, då Botev Plovdiv normalt sett inte är ett topplag i den bulgariska ligan där man slutade först sjua i fjol – hela 21 poäng bakom segrande Ludogorets – och Europaspel säkrades genom seger i bulgariska cupen


Botev Plovdiv har inte kvalificerat för en europeisk turnering sedan 1962 – och bulgarerna får nog bekänna färg i Grekland här.

Grekerna storfavoriter

Panathinaikos har stor vana av spel i Europa och är storfavorit i det här dubbelmötet. Det enda jag kan se som talar för Botev Plovdiv är att bulgarerna är mitt uppe i ligaspel, till skillnad från Panathinaikos, och att man redan har tre tävlingsmatcher i benen. Grekerna bör ändå vara en storlek för stor här. Panathinaikos -1.5 finns till 1,79 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip