En intressant match mellan Östersund, där det stormat i veckan, mot Helsingborg som har allsvensk jakt i höst.

Senaste möten

HIF - ÖFK 0-0

ÖFK - HIF 1-0
HIF - ÖFK 1-0

Superettan
3. Helsingborg 21 10 6 5 30:22 8 36
12. Östersund 21 6 6 9 22:30 -8 24

Formen
O, F, F, O, F

Senaste match
Degerfors - Östersunds FK 2-0

Benediktsson - N'Sa, Suljic, Bonde, Adjoumani - Sporrong, Brendon - Musolitin, Marklund, Bonnah - Karlsson Grach

HIF borta
10 7 1 2 20:10 10 22

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Helsingborg - Trelleborg 0-3

Joelsson - Birkfeldt, Rogne, Nilsson, Olsson - Loeper, Kjellnäs, Gigovic, Svanbäck - Acquah, Silverholt
Avstängd: Birkfeldt

Kan stöket hjälpa ÖFK?

Östersunds FK har genomgått riktigt stökiga dagar sedan Expressen avslöjade att tränare Powell skulle få sparken inom kort. Klubben toknekade men bara två dagar senare bekräftades uppgifterna. Vad jag hört så var det spelarna som genom en namninsamling satte tryck på klubben att avsätta Powell, något som klubbledningen egentligen inte ville göra, men till slut kände sig tvingade till.

Så hur ska detta påverka ÖFK? Ja, det behöver inte vara negativt. En ny röst bestämmer i asstränare Aasmund Eliassen och spelarna kanske får högre motivation av att ha fått sin vilja igenom. ÖFK har en riktigt tuff period bakom sig och har inte vunnit på länge. Samtidigt tycker jag inte att Powell gjort ett speciellt dåligt jobb. Torsk senast mot Degerfors men nu är det ny röst och nya förutsättningar. Innan tränarbytet så hade jag trott på HIF men nu tror jag att ÖFK kan få en boost och göra match av detta.

HIF hade drömform innan derbyt mot Trelleborg senast. Men allt gick snett där på Olympia. 0-3 i baken och ett rejält hack i kurvan. Viktige försvararen Birkfeldt är avstängd här och det kan röra till det i defensiven. HIF har dock spelat bra fotboll bortsett mot TFF och jag kan definitivt se dem studsa tillbaka här. Båda lagen är i behov av tre poäng. ÖFK för att ta sig ur bottenstriden, HIF för att cementera sin plats i toppen och skapa möjligheter att verkligen slåss om en allsvensk plats i höst. Och inte minst för att studsa tillbaka från derbyfiaskot senast. Jag tror vi kommer få se en öppen fotboll och offensiv match.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål till 2.05 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip