Speltips: Öster vinner matchen till 1.77 hos Unibet

_______


Det börjar bli allt mer press i toppstriden när Superettan fortsätter att vara som den brukar, dvs att alla lag slår alla och Landskrona som sett mest självklara ut nu säljer spelare för spelare. Således börjar det kanske öppna upp sig något och varje omgång känns spännande i jakten på de allsvenska platserna. För Östers del åkte man på en något mer oväntad smäll nere i Helsingborg medan Brage fortsätter att trumma på lite i bakgrunden och närmar sig lagen i toppen. 


Öster
Senaste match: Helsingborg - Öster 3 - 2
xG: 2.1 - 1.25
Skott/skott på mål: 9/6 - 9/5
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 4 - 8
En stormatch i Superettan där det var väldigt laddat på förhand mellan två publiklag . Det kändes direkt på arenan som att Helsingborg var väldigt taggade att försöka sno poäng. Vad som hände under första 20 minuterna kan nog inte Öster svara på som ligger under med 3-0 och uppförsbacken är enorm. Öster närmar sig men då tar Aliev rött kort och det blir ännu tuffare. Fick sedan in en reducering i slutet men lyckas inte nå kvitteringen. 


Brage
Senaste match: Brage - Örebro 2 - 0
xG: 2.11 - 1.33
Skott/skott på mål: 15/9 - 14/4
Possession(%): 50 - 50
Hörnor: 6 - 7
Det var det gamla vanliga Brage vi fick se här med en stabil insats på hemmaplan där man är starka. Örebro drog jämnt under lång tid och hade också sina målchanser men Brage något jämnare över tid och drar längsta strået när Camoes visade klassen genomgående i den andra halvleken. 1-0 kom på straff medan Titi utökade till 2-0 strax före slutvisslan.

Öster visar klassen och studsar tillbaka

Avstängda: Alibek Aliev, Ivan Kricak (Östers IF)


Återigen en tuff match mellan två lag som är väldigt stabila och jämna över tid när jag trodde att båda skulle kunna komma högt och gå hela vägen i år . Med tanke på att de lagen som ofta går upp från Superettan har just jämnheten och inte pendlar så mycket upp och ner i prestationerna. Tycker genomgående att Brage och Öster har byggt trupper över tid nu och man märker att det finns kontinuitet. 


Här tycker jag dock att oddset på Öster är fint och jag tycker att laget klarar av en avstängning på Aliev och Kricak. Det går att flytta om i positionerna och få in spelare som Ljung och Starke Hedlund. Brage är givetvis ett strukturerat lag vilket Öster har lite svårare med men hemmalaget är oerhört starkt och det har man visat nu i flera matcher i rad. Helsingborgsmatchen blir bara ny tändvätska till att studsa tillbaka här och ta en viktig trea i toppstriden.

Speltips: Öster vinner matchen till 1.77 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip