Örgryte:

Oerhört viktig match i bottens rike i Superettan där nästjumbon Örgryte är i akut behov av poäng, särskilt på bekostnad av en bottenkonkurrent, vilket är fallet under måndagen. Örgryte, som kvalade sig kvar i fjol, är två poäng bakom Varbergs BoIS på kvalplatsen och tre poäng efter Oddevold och Örebro SK på säker mark. Andreas Holmbergs gäng kryssade borta mot ÖSK senast, 0-0, vilket var andra raka hållna nollan för Örgryte – något Holmberg så klart gärna ser fortsätta.

Örgryte mötte Oddevold i en träningsmatch nu under sommaren, där det blev förlust, 1-4, men vårens möte i Superettan var mer målsnålt och slutade 0-0. Truppläget är bra, även om tappet av Edi Sylisufaj som sålts från Sirius, som han lånats in från, till Landskrona.

Oddevold:

Dinglar med benen precis ovanför nedflyttningsstrecket och har inte råd att slappna av när varenda poäng är av yttersta vikt även för nykomlingen Oddevold. Uddevallalaget förlorade hemma mot Helsingborg senast, med klara 0-3, och har blott en seger på de fem senaste. Oddevold åkte även ur DM efter att ha förlorat semifinalen mot Division 2-laget Grebbestads IF med 0-2 efter förlängning sedan matchen slutat mållös efter ordinarie tid. Så två matcher i följd utan mål framåt för Oddevold som producerat 15 mål på 15 seriematcher så här långt.

Viktiga poäng på spel

Hemmalaget Örgryte bär favoritskapet inför den här matchen där raka ettan står i runt 2,25 gånger pengarna. Inget av lagen har varit särskilt målglada offensivt och vårmötet slutade också 0-0. Det är oerhört viktiga poäng på spel i nedflyttningsstriden och inget av lagen vill lämna Gamla Ullevi lottlösa, så det kan på nytt bli en låst och försiktig match där båda till varje pris vill undvika förlust. Under 2.5 mål kan testas till 2,02 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip