Halvt derby i Superettan när Halmstad reser de ca 15 milen upp till Göteborg för bortamatch mot Örgryte.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Två lag som gärna legat högre upp i tabellen drabbar samman (det gäller vl förvisso alla lag). Men ÖIS har i alla fall minihugg på de allsvenska platserna medan HBK i stort sett måste gå rent resten av säsongen för att ha chans att spela i Alsvenskan 2020.

5. Orgryte 17 8 5 4 23:16 29
11. Halmstad 17 6 3 8 19:19 21

Örgryte har alltjämt kvar Ludwigson - en av Superettans bästa spelare (ryktats till bland annat Bajen). Han är nyckeln framåt för en offensiv som är rätt okej även i övrigt. Varit stabila på hemmaplan, där man gjort mål i alla matcher utom en. Bara gått mållösa från två Superettanmatcher på hela säsongen. Vann senast borta mot serieledande Varberg och med ett par poäng upp till de åtråvärda topplatserna är det bara seger igen som gäller i en sån här hemmamatch. Så att ÖIS gör mål känner jag mig rätt bekväm med. Halmstad då?

Halmstad anno 2019 är en stor besvikelse. Nu när vi spelat mer än halva serien går det inte bara skylla på att laget haft otur. Har helt enkelt inte varit tillräckligt bra i respektive straffområde. Men jag tycker laget fått lite klen poängutdelning sett till hur det sett ut spelmässigt. Framför allt framåt har laget missat mängder av målchanser. Lagets statistik för xG är fjärde bäst i serien. "Borde" ha gjort 27 mål enligt statistiktjänsten jag använder - de har gjort 19. Det är en stor anledning till att laget sladdar i tabellen.

Förra matchen mot BP var som säsongen 2019 i ett koncentrat. Bra spel, många målchanser och stort övertag. Men ett par enkla mål i baken och matchen landade på 2-2. Tycker ändå laget såg rätt bra ut offensivt och det såg ut som att gamle tunge centertanken Boman blir nyttig för laget. Ska sägas att HBK varit klart bättre under nye tränaren Magnus Haglund.

För många lag är ÖIS borta en tuff match där riskminimering och lågt försvarsspel står på schemat. HBK tror jag dock kommer bjuda upp till en bra match här. ÖIS har dessutom ett defensivt avbräck då mittbacken Stanisic är avstängd. Så HBK lär skapa sina lägen här medan ÖIS "alltid" gör mål hemma.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip