Nykomlingen Oddevold vann i premiären och möter Örgryte som jagar revansch från sin. Här är mitt speltips för kvällen.

Omgång 1

Trelleborg - Oddevold 1-2

Ekman - Karlin, Almqvist, Engelbrektsson - Pettersson, Forssell, Kalldura, Bernhardtz, Snibb - Al Hamlawi, Kjellman Olblad

Örgryte - Utsikten 1-2

Gustafsson - Svensson, Azulay, Andreasson - Dahlqvist, Sadiku, Mujanic, Paulson - Sana, Christoffersson, Bärkroth

Oddevold är en nykomling som väldigt få har djupare kunskap om. Man spelade ihop hela 74 poäng på 30 matcher i Ettan Södra i fjol och vann serien med hela sju pinnar före Falkenbergs FF som sedan torskade kvalet mot Skövde AIK. Extra imponerande var målskillnaden på +47 där man bara släppte in 18 mål på hela säsongen.
Oddevold har i stort byggt vidare på lagmaskinen som tog upp dem och det är inte många namn som sticker ut rent meritmässigt. Al Hamlawi var riktigt bra och avgörande borta mot Trelleborg och är en rivig och stark anfallare som gillar att ha yta att springa på. Han kommer att bli viktig i år. Jag förväntar mig ett kompakt och aggressivt Oddevold som satsar på omställningar mot ÖIS.

ÖIS behöver ha respekt

Gästerna från Göteborg gjorde i mina ögon en helt okej premiär rent prestationsmässigt mot Utsikten men föll mot ett motstånd som är spetsigt och kontringsstarkt. ÖIS har en del att jobba på, särskilt defensivt, men förhoppningsvis får man in Styffe igen i elvan som hoppade in och nätade sist. Då är det i mina ögon en kvalitetshöjning. För det är just i backlinjen som jag ser ÖIS största problem. De har dessutom en ganska orutinerad målvaktsuppsättning som behöver visa sig värdig Superettan. När det kommer till övriga delar tycker jag att ÖIS har ett rätt bra lag. Särskilt med tanke på att Tobias Sana kommit in och Edy Sylisufaj (Sirius) är tillbaka.
Jag tror att ÖIS kommer att steppa upp och kriga till sig minst en pinne här. Man har verktyg både för att spela kontrollerat och ställa om men det är som sagt viktigt att backlinjen håller måttet.

SPELTIPS
Jag spelar Örgryte asian hcp +0.5 (samma som X2) till 1.68 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip