Speltips: BLGM till 1.80 hos Quick Betting.

Superettan gör comeback efter ett sommaruppehåll och Oddevold välkomnar Helsingborg till Rimnersvallen!

Helsingborg ligger för närvarande på 6:e plats i Superettan, där man faktiskt avslutade vårsäsongen på ett väldigt fint sätt med 4 segrar på de avslutande 5 matcherna.
Plumpen i protokollet var dock rätt rejäl, då man förlorade med hela 4-0 mot ligatvåan Öster på bortaplan. Ingen superstor skam i det såklart då Öster är väldigt bra, så det är ett Helsingborg med lite luft i lungorna som kommer till den här matchen.
Under uppehållet spelade man en träningsmatch mot danska Köge, som man vann med 2-0.

Oddevold hittar vi några placeringar längre ner i tabellen på en 9:e plats. Det skiljer dock endast 3 poäng mellan lagen, så det är en viktig match som stundar. Det är som vanligt extremt tajt i mitten av Superettan, så varje poäng är viktiga.
Oddevold kommer från en seger i den sista matchen innan uppehållet, där man besegrade Utsikten med 3-2. Dessförinnan gick man dock segerlösa i 7 raka matcher, så att få en seger innan uppehållet måste känts väldigt skönt för självförtroendet och lugnet i gruppen och truppen.
Under uppehållet spelade man även en träningsmatch, där man besegrade Örgryte med hela 4-1.

Tajt historia att vänta

Som sagt en viktig match för båda lagen med tanke på det tajta läget i tabellen, och en seger skulle vara väldigt fin för båda lagen.
På hemmaplan har jag svårt att se Oddevold inte gå för segern, speciellt med ett uppehåll i ryggen där man vill få en fin start på den andra halvan av säsongen.

Detsamma går att säga om Helsingborg. Formen började peka uppåt innan sommaruppehållet, och jag tror att man åker till Rimnersvallen med tre poäng i sikte för att fortsätta den fina formen man hade.

Oddevold har ett facit där det inte är några målkalas till matcher, men matcher som ofta är tajta och där båda lagen ofta gör mål. I 6 av lagets senaste 7 matcher har båda lagen hittat nätet.
Helsingborg har spelat 7 bortamatcher hittills den här säsongen, och i 5 av dem har båda lagen gjort mål. Man är i vanliga fall ett lag som är starka defensivt, men på bortaplan är siffrorna lite annorlunda jämfört med på hemmaplan.

Det, i kombination med att jag tror att båda lagen kommer att gå för att vinna den här matchen och få en bra start efter uppehållet, gör att jag tror vi kan få se mål från båda lagen i vad jag tror blir en rätt tajt historia i övrigt.
Jag ser värde i att båda lagen gör mål i matchen, och det spelas till 1.80 hos Quick Betting!

This is the stats tab
This is the post tip