Speltips: Chris Wood över 0,5 skott på mål @ 1,71 - Expekt

Forest mot Palace två lag som haft trubbel att vinna ska försöka ändra på det under måndagskvällen när lagen gör upp om poängen i Sherwood-skogen. 

Nottingham ligger tolva med tio poäng och har så här långt bara en förlust men o andra sida endast två vinster så hela fyra kryssmatcher. Målskillnaden 7-6 visar att försvaret håller bra med det finns mer att önska framåt. Ledningen bör ändå vara nöjda så här långt då man klarat av flera svåra motstånd. 1-0 borta mot Liverpool, 2-2 borta mot Brighton och senast 1-1 borta mot Chelsea. Den enda torsken kom hemma mot Fulham där gästernas Raul Jimenez satte matchen enda mål från straffpunkten. 

Har två tunga avstängningar i denna match. James Ward-Prowse och Morgan Gibbs-White som båda är offensiva playmakers får inte medverka. Tränare Nuno Espirito Santo är även han avstängd efter sitt röda kort mot Brighton förra månaden, så landsmannen Rui Pedro Silva får basa över laget denna match. 

Belgiska keepern Matz Sels stod över landskamperna men förväntas kunna vakta kassen här. Mittfältsduon Danilo och Ibrahim Sangaré räknar inte med spel här pga skador. Svenske Anthony Elanga lär starta på högerkanten och tillsammans med Callum Hudson-Odoi på andra kanten mata in bollar till spetsanfallaren Chris Wood som mäter 1,91 i strumplästen. Mittfältarna Elliot Anderson & Ryan Yates får viktiga roller på mittfältet och är lite av nycklarna om det ska bli poäng här.   

Wood får fina bollar att jobba med!

Palace är ett av fyra lag som ännu ej vunnit någon match i denna upplaga av Premier League. Fyra torsk och tre kryss är facit efter sju kamper. 1-1 borta mot Chelsea och 0-0 hemma mot Manchester United är de två resultaten som tränare Oliver Glasner är mest stolt över så här långt. Kommer närmast från dubbla noll poängare mot lag från Beatles-staden. 1-2 Everton och 0-1 Liverpool.

Som jag redan varit inne på tidigare när Palace varit på tapeten så känns truppen svagare än förra säsongen. Tappat flera viktiga pjäser och mer eller mindre gjort chansvärvningar som ersättare. Har playmakern Eberechi Eze en bra dag på jobbet så får motståndarna det jobbigt och bakåt en stabil back i Marc Guehi, men i övrigt mest lirare som passar bättre i The Championship än Premier League. 

Skador på backtrion Chris Richards, Rob Holding och Chadi Riad. Även mittfältsbuffeln Cheick Doucoure och mer offensive Matheus França är borta med skador. Försvararen Daniel Munoz klev av tidigt mot Liverpool men ska enligt rapporter ha återhämtat sig under landslagsuppehållet. 

Burväktare Matt Turner hade säkert inte vaktat målet här men då han är på lån från dagens motståndare får han inte ens vakta bänken utan låter Remi Matthews ta plats bland avbytarna. 

Tror mest på hemmalaget här men finner huvudspelet på Forest spjutspets Chris Wood att skjuta minst ett skott på mål. Elanga & Hudson-Odoi är fina kantspelare som har bra fart och passningsfötter. Wood bör således få flera fina bollar både i luften och på marken att jobba med. Då Nottingham är hemmalag så räknar jag med att det är dem som för spelet. Palace försvar är inte det bästa även om Guehi håller hög klass så är inte övriga i backlinjen inte fullt lika duktiga och att de ska förhindra Wood vid varje tillfälle är nog för mycket begärt. 

This is the stats tab
This is the post tip