Kamratmöte i Norrköping väntar på söndagen. 
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

Fortsätter med underspel i Pekings matcher här. Både Nyman och Moberg-Karlsson är skadefrånvarande. Två tunga offensiva avbräck. Nollade i två raka matcher nu med de här spelarna borta. Visst har de skapat sina lägen, men säger något ändå. Ligger i botten för xg sett över hela säsongen och 31 gjorda mål imponerar inte så mycket. 

Defensivt har Norrköping, vilket jag varit inne på ett par gånger senaste veckorna, tajtat till det. Allt ramlade in före EM-uppehållet, efter det sama har Norrköping sett bättre ut bakåt. Som jag konstaterade inför deras match mot Sirius i torsdags:
"Släppt in elva mål senaste tio matcherna, vilket kan jämföras med 28 på de tio matcherna innan dess. Mitov-Nilsson har kommit in med rutin och styrt upp backlinjen och Alm har fått stopp på blödningen."

Inget lag har fler matcher med under 2,5 mål än Blåvitt (16 av 25). Billborns gäng har hela säsongen haft svårt att göra mål, bara Halmstad, Värnamo och VSK har gjort färre hittills. Att Mucolli och Santos saknas pga skador är tuffa offensiva avbräck. 

Kryss passar bägge?

Blåvitt har också tillsammans med BP flest oavgjorda matcher av samtliga lag i serien. Nio av 25 matcher har slutat med delad pott. Frågan är om inte ett kryss passar bägge lagen rätt så bra här? 27 inspelade poäng på båda lagen inför omgången, svåra bortamatcher för bottenkonkurrenterna Halmstad, Värnamo, Kalmar och VSK den här omgången. Inte omöjligt att samtliga förlorar och därmed innebär en poäng att avståndet ner till kvalplats blir fyra poäng. Nog rätt bekvämt med fyra omgångar kvar. 

Så om det står 1-1 i andra halvlek tror jag inte något av lagen kommer vara all in och riskera något för att eventuellt ta tre poäng. Framför allt eftersom ett uppehåll väntar - båda är nog rätt okej med att gå in i uppehållet utan torsk i ryggen. 

Tror inte det blir någon galen körning från start här. Kan se en ganska avvaktande match där det blir key att inte släppa in första målet. Att då få underspelet till ett relativt högt odds känns bra att gå in i matchen med. 

Speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip