BP gästar IFK Norrköping på måndagen.
Mitt speltips: IFK vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Hemmalaget har sjuka åtta raka utan seger. Som en del minns var de länge illa ute, tog sedan fyra raka under juli och allt var uppåt. Har därefter dock radat upp icke-segrar och är nu indragna i bottenstriden igen.

Tycker Peking hade oflyt före uppehållet. Sjukt domslut emot sig mot Halmstad kostade två poäng. Mot Sirius hade de en boll inne, men domarna uppfattade inte det. Mot Blåvitt hade de också en del tuffa domslut mot sig och de missade dessutom mängder av chanser. Sånt där brukar jämna ut sig och jag tror de tjänat ihop till en seger här.

Uppehållet kom nog lägligt då de hade ett par tuffa skador. Här snackas det om att bland annat Totte Nyman (fortfarande stor nyckelspelare) är tillgänglig igen. Just före uppehållet kunde Moberg-Karlsson spela en halvtimme - han bör ju kunna bidra mer här.

BP-motivation ett frågetecken?

BP har gjort en bra säsong där de cashat in på en del spelare senaste året. Ändå klara för allsvenskt spel 2025 och har nu inte så mycket att spela om. En sak är väl att försöka spela hem skytteligatiteln till Vasic, men i övrigt finns inte så mycket yttre motivation.

Tog två raka hemmasegrar före uppehållet men hade innan dess sju raka utan seger i Allsvenskan. Som vanligt har de en säsong där de blandat och gett en hel del. Kan stå upp mot alla lag men kan närsomhelst förlora och de släpper till en hel del billiga mål.

Tycker ändå inte det skiljer så mycket mellan lagen i grunden. Med hemmaplansfördel och all motivation tycker jag Norrköping borde vara knappa favoriter. Jämna odds känns lite skevt då jag tror på hygglig chans för Peking att ta ettt stort kliv mot nytt kontrakt.

Mitt speltips: Norrköping vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip