Maribor:

Slovenska Maribor tampas om en plats i Europa League, men behöver stå för en vändning på hemmaplan efter att ha förlorat första mötet i Bulgarien med 2-1. Första mötet var en chansrik affär där båda lagen hade gott om målmöjligheter där hemmalaget gick segrande ur striden efter mål av Anthony Ujah och Nikola Illiev.

Varken Maribor eller Botev Plovdiv är i säsong för tillfället, och den slovenska ligan drar i gång först till helgen. Maribor blev tvåa i ligan i fjol, tolv poäng bakom segrande NK Celje. Maribor har en del Europaerfarenhet, framför allt under Zlatko Zahovics tid i klubben, och i årets upplaga hittar vi den tidigare trollgubben och Atalantastjärnan Josip Ilicic, som representerade Slovenien i EM i Tyskland i sommar. I fjol deltog Maribor i Conference League-kval, där det blev uttåg mot turkiska bjässen Fenerbahce.

Maribor brukar vara starka på hemmaplan, där man i fjol hade resultatraden 15-1-2 och 44-12 i målskillnad.

Botev Plovdiv:

Bulgarerna kliver in med knapp fördel inför returen i Slovenien, men behöver stå för en bra prestation för att säkra avancemang till nästa kvarlrunda. Det här är första gången på sju år som Botev Plovdiv deltar i Europaspel, men man har inte tagit sig hit genom att vara något topplag i Bulgarien. I fjol slutade Plovdiv sjua i bulgariska ligan, hela 21 poäng bakom segrande Ludogorets, och Europa League-kvalet säkrades i stället genom segern i bulgariska cupen.

Joonas Tamm klev av med skadeproblem i halvtid senast och är osäker till den här matchen.

Dubbelmötet långt ifrån avgjort

Botev Plovdiv har en knapp fördel inför returen, men det här dubbelmötet är långt ifrån avgjort. Maribor är ett topplag i Slovenien och har större vana på den europeiska scenen. Plovdiv är inte ett topplag i Bulgarien och har inte för vana att delta i europeiska kvalsammanhang. Första mötet var chansrikt och det kan mycket väl bli nätrassel även här när Maribor måste framåt. Jag tror inte det här dubbelmötet är avgjort och att Maribor mycket väl kan vända på steken på hemmaplan. Maribor att gå vidare kan testas till 2,05 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip