Speltips: Newcastle rak seger till 1.88 hos Bethard .

Endast seger räknas för både Newcastle och Milan i den avslutande matchen av grupp F. Båda lagen står på 5 poäng, två poäng bakom PSG. För avancemang krävs alltså seger för båda lagen och att PSG inte vinner på bortaplan mot Dortmund.

Newcastles alla skador har verkligen börjat kännas. 0-3 förlust mot Everton följdes upp med 1-4 mot Tottenham i helgen. Man har i princip spelat samma elva spelare under en månad, så speciellt konstigt är det ju inte att man till slut storknar under ett tufft och komprimerat spelschema.
Senast mot Tottenham fick både Sean Longstaff och Callum Wilson göra comeback efter skador, vilket ger truppen nyttig bredd igen.

Spurs är dock inte det enda laget som dras med stora skadebekymmer. Milan har fortsatt endast en frisk mittback att tillgå, Fikayo Tomori, när Kalulu och Thiaw fortsatt är skadade. Theo Hernandez har fått vikariera som mittback, vilket såklart inte är optimalt.
Milan är också inne i en lite tuffare period, där man endast vunnit två av de fem senaste matcherna och kommer senast från en 3-2 förlust mot Atalanta på bortaplan.

Senast lagen möttes i gruppspelets första match var Milan överlägsna rent chansmässigt, men lyckades inte få in bollen. Här tror jag dock att Newcastle går in med ett övertag. När mycket står på spel hemma på St James´ Park har man en tendens att växla upp och prestera bra.
Trots den lite dystrare formen och de trötta benen är den här matchen av så pass stor dignitet att spelarna bör ha 10% mer att ge framför sina hemmasupportrar.
Jag tycker inte heller Milan har kommit upp i nivå i speciellt många matcher det här gruppspelet, och speciellt inte på bortaplan.
Det i kombination med Milans lite svagare form gör att jag ser klart i spåkulan.

St James´ kommer att koka

Hemmaplansfördelen väger extremt tungt enligt mig, samtidigt som spelare börjar komma tillbaka från skador, gör att jag väljer Newcastles sida trots lite tuffare resultat den senaste tiden. Newcastle rak seger spelas till 1.88 hos Bethard !
This is the stats tab
This is the post tip