Nederländerna:

Tog sig ytterst nära en EM-final i somras, men föll i 90:e minuten mot ett fantastiskt Ollie Watkins-mål i minut 90 av semifinalen sedan Xavi Simons get Nederländerna ledningen direkt i matchinledningen. Den ”lättare” sidan av lottningen till trots så tror jag ändå holländarna – likt jag – såg semifinal som ett minst sagt lyckat mästerskap för Ronald Koemans gäng.

Jag har tidigare varit inne på att jag inte alls håller Koemans tränargärning och kvalitet särskilt högt, men jag måste ändå ge den forne storspelaren att det åtminstone är en man med självförtroende nog att ryta ifrån och som fattar sina egna beslut. Nu var Koeman starkt kritisk till att Steven Bergwijn valt att flytta till Saudiarabien och ”valt pengar framför fotboll” i alldeles för ung ålder. Bergwijn har således rykt ur truppen sedan EM. Detsamma gäller även stjärnanfallaren Memphis Depay, som ännu är klubblös.

Cody Gakpo och Xavi Simons lär ingå i offensiva uppställningen, men det återstår att se vem eller vilka som gör duon sällskap. Donyell Malen kan ta en av kantplatserna och i anfallsrollen tycks Brian Brobbey, Wout Weghorst och Joshua Zirkzee slåss om startplatsen. Micky van de Ven och Joey Veerman har tvingats dra sig ur truppen, och Jan Paul van Hecke och Justin Kluivert har kallats in som ersättare. Utan Veerman på mittfältet kan det bli Ryan Gravenberch, som inlett säsongen med Liverpool väldigt imponerande, som tar plats bredvid Jerdy Schouten på det centrala mittfältet.

Bosnien och Hercegovina:

Spelar på något sätt i Nations Leagues A-division efter att ha vunnit B Grupp 3 framför Finland, Montenegro och Rumänien senast. I övrigt har Bosnien inte rosat marknaden de senaste åren. Bosnien stod för ett riktigt katastrofalt EM-kval där man slutade näst sist i Grupp J, där man bara överträffade Liechtenstein och där man placerade sig bakom lag som Island, Luxemburg och Slovakien och släppte in hela 20 mål på 10 kvalmatcher.

Det fortsätter att finnas några bekanta namn i det bosniska laget i form av namn som Anel Ahmedhodzic, Sead Kolasinac, Rade Krunic, Benjamin Tahirovic och, förstås, Edin Dzeko.

Ska vara klasskillnad

Jag imponeras inte alls av Bosnien och tror man kommer få det riktigt tufft borta mot Nederländerna, som överraskade i positiv bemärkelse på mig i somras. Jag håller Nederländerna som det klart bättre laget och man borde ha kvalitet nog att vinna det här komfortabelt med några bollars marginal. Nederländerna -2.0 finns till 1,98 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip