Napoli:

Om Napoli snubblade in i landslagsuppehållet med vacklande resultat och två förluster i följd så har det börjat desto bättre efter landslagsbreaket för Rudi Garcia. Först besegrades Hellas Verona borta med 3-1, där Kvicha Kvaratskhelia återfann målskorna oh bidrog med två baljor, och i tisdags sköt Giacomo Raspadori hem tre viktiga Champions League-poäng från Berlin när Union besegrades med 1-0 på Olympiastadion.

Napoli är därmed fyra i Serie A, fyra poäng bakom andraplacerade Milan. Jag är dock inte alls övertygad av det jag sett av Napoli under Rudi Garcias ledning. Anfallsstjärnan Victor Osimhen, som är så viktig för Napoli – och som under Garcia nästan blivit satt i spel för ofta, med tidiga raka bollar direkt från utgångsyta, vilket ställer stora krav på den skicklige nigerianens targetspel – är skadad och missar det här toppmötet. Detsamma gäller för viktige mittfältspjäsen Frank-André Zambo Anguissa, vilket öppnat upp för Jens Cajuste att ta plats bredvid givna Piotr Zielinski och Stanislav Lobotka. Cajuste har startat mot både Verona och Union. I anfallsrollen är Raspadori ingen dålig spelare, men besitter helt andra egenskaper än Osimhen.

Förutom Anguissa och Osimhen är Juan Jesus fortsatt osäker, vilket gör att Amir Rrahmani och Natan kan fortsätta som mittbackspar. Napoli har två segrar och två förluster på hemmaplan så här långt, där man förlorat mot både Lazio och
Fiorentina.

Milan:

Stefano Piolis gäng fick ett riktigt abrupt uppvaknande när man var det klart sämre laget på Parc des Princes och förlorade fullt rättvist med 3-0 mot PSG. Det var tredje Champions League-matchen i följd som Milan fått lämna mållösa. I ligaspelet har det gått desto bättre och I Rossoneri är tabelltvåa med sju segrar och två förluster så här långt. Nederlagen har varit tunga – först en blytung 5-1-torsk i Derby della Madonnina mot ärkerivalen Inter och så 0-1-förlusten hemma mot Juventus den gångna helgen. Milan gjorde ingen dålig insats mot Juventus och var det bättre laget fram till Malick Thiaws utvisning strax före halvtidsvilan och Manuel Locatellis segermål styrdes oturligt i nät av en Milan-spelare.

Mike Maignan är tillbaka i målet här efter avstängning senast, vilket är en rejäl förstärkning. Thiaw är dock av samma skäl otillgänglig här. Fikayo Tomori klev av med en smäll mot PSG, men det verkar inte vara allt för allvarligt och engelsmannen ska kunna komma till spel, där han antingen lär ackompanjeras av Pierre Kalulu eller veteranen Simon Kjaer. Ruben Loftus-Cheek, som inlett livet i Italien väldigt lovande, är fortfarande ett osäkert kort. Luka Jovic och Noah Okafor ser dock ut att vara tillbaka i spel. Därutöver saknas Ismaël Bennacer, Mattia Caldara, Samuel Chukwueze och Marco Sportiello.

Spännande toppmöte

Det ska bli ett spännande toppmöte som bjuds på Stadio Diego Armando Maradona och en bra värdemätare för båda lagen. Jag tror Milan verkligen kommer bjuda upp till dans i Neapel. Napoli, vars defensiv jag inte är övertygad av samtidigt man även utan Osimhen besitter flera offensiva hot , har gått över 2.5 målslinan i fem av deras sex senaste, med veckans 1-0-seger mot Union Berlin som undantag. Milan har förvisso haft det lite kämpigare med målskyttet, men jag tror Napoli kommer öppna upp för en betydligt mer öppen och böljande match än vad Juventus bjöd på på San Siro förra helgen, och jag tycker 2,02 på över 2.5 mål kan vara intressant att testa.
This is the stats tab
This is the post tip