Två klubbar som fick en smakstart på omstarten av Bundesliga möts på lördagseftermiddagen.

Senaste möten
Leverkusen - Borussia M'Gladbach 1-2

Leverkusen - Borussia M'Gladbach 0-1
Borussia M'Gladbach - Leverkusen 0-5

BUNDESLIGA
3. B. Monchengladbach 26 16 4 6 52:31 52
5. Bayer Leverkusen 26 15 5 6 49:31 50

Mönchengladbach hemma
13 9 2 2 30:16 29

Formen
O, V, F, V, V

Senaste match
Frankfurt - Mönchengladbach 1-3

Leverkusen borta
13 8 1 4 24:18 25

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Werder Bremen - Leverkusen 1-4

Ja, det var två lag som verkligen fick det som behövdes med sig från omstarten av Bundesliga. Borussia Mönchengladbach åkte till Frankfurt och vann med 3-1. Detta efter mål av Plea i den första minuten, Thuram i den sjunde och Benebaini med knappa 20 kvar, Den matchen var således död rätt tidigt. Och det ska väl vara skillnad också när ett topplag möter ett lag som slåss på den nedre halvan. Den här dagen väntar svårare motstånd, visserligen på hemmaplan, men det är ju svårt att veta om hemmaplan är någon riktig fördel nu när matcherna liras utan publik. Gladbach vinnare sist lagen möttes med 2-1 och en seger denna lördag hade blivit tredje raka mot just Leverkusen. Gladbach kommer till spel utan Johnson och Zakaria.

Gästerna Leverkusen lyckades alltså även dem väl. Hela 4-1 mot ett krisande Werder Bremen i botten. Mycket starka papper, särskilt med tanke på att bäste målskytten Kevin Volland är skadad och kapten Bender likaså. Samtidigt klev andra fram som Havertz senast. En duktig spelare som Mönchengladbach måste ha koll på här. Jag känner dock att Leverkusen hade mått bra av dessa två spelare i just den här matchen. Gladbach har allt att spela för i jakten på Champions League, vilket även Leverkusen - två poäng bakom - har. Men då kan det ofta vara såna här saker som avgör. Att man saknar keyplayers och sett till senaste inbördes och skadeläget så lutar jag åt hemmalagets favör här.

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Gladbach: Sommer (c) - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Strobl, Neuhaus - Herrmann, Embolo, Thuram - Plea
Out: Johnson (muscular), Zakaria (knee)
Doubtful: -

Leverkusen: Hradecky - Weiser, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Amiri, Diaby - Havertz (c)
Out: L. Bender (foot), Volland (foot)
Doubtful: -

SPELTIPS
Jag spelar Mönchengladbach till 2.45 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip