Speltips: Asian under 3,0 mål i matchen till 1.79 hos Unibet .

Nordiskt derby i playoff till Europa League när Molde och Elfsborg ställs mot varandra i ett på förhand väldigt spännande dubbelmöte.

Molde förlorade visserligen bortamötet mot Cercle Brugge förra veckan i förra rundan av EL-kvalet, men man hade skapat sig ett 3-0 övertag från hemmamötet så det var mer av en raksträcka in i mål.
Man var spellediga under helgen i Eliteserien vilket nog var välbehövligt inför den här matchen efter ett tufft matchande. Man ligger för närvarande 4:a i Eliteserien efter att ha sladdat en aning under juli månad, men det är ett lag och en trupp som definitivt ska vara uppe och slåss i toppen av Eliteserien.

Elfsborg kommer från ett lite krampaktigt kryss under helgen mot Mjällby. 1-1 på Strandvallen är såklart inget dåligt resultat, men jag tyckte nog Mjällby var snäppet bättre än Elfsborg i den matchen.
Ur ett större perspektiv är det ett Elfsborg som mår väldigt bra. Endast en förlust på kontot sedan Hiljemark tog över och jag tycker att man sett bra ut i båda riktningarna. Försvarsmässigt bra men har också gjort en hel del mål, så jag tror man kan stå upp mot Molde rätt bra sett till formen man sitter på.

Mycket står på spel

Detta är i grunden två lag som har starka och spetsiga offensiver, men jag tycker även att Elfsborg har visat att man kan härda ut och stå emot på bortaplan i dessa Europa League-kval matcher. Både mot Sheriff Tiraspol och mot Rijeka på bortaplan såg det inte glimrande ut, men man lyckades lösa fördelaktiga resultat att ta med sig hem till Borås.

Det är så pass mycket som står på spel i det här dubbelmötet att jag skulle bli väldigt förvånad om något av lagen riskerar allt för mycket i detta första möte.
Molde vill såklart få med sig ett bra resultat till bortamötet, men chansa allt för mycket tror jag inte man vågar göra.

Elfsborg reser nog till Norge med inställningen att ett kryss vore ett väldigt bra resultat, och lär försöka hålla den här matchen rätt stängd och tråkig så länge som möjligt då Molde trots allt får ses som favoriter på förhand i detta dubbelmöte.

Jag tror inte att underspelet behöver vara någon dum idé alls, och testar asian under 3,0 mål till 1.79 hos Unibet !

This is the stats tab
This is the post tip