Tuff utmaning för Moldavien som tar emot Frankrike.

NATIONS LEAGUE
Frankrike föll med minsta möjliga marginal och slutade tvåa på samma poäng som Nederländerna men före Tyskland som åkte ur grupp A. Ett klart godkänt Nations League. Senaste matcherna:

Frankrike - Nederländerna 2-1
Frankrike - Tyskland 2-0
Nederländerna - Frankrike 2-0
Frankrike - Uruguay 1-0 (träningsmatch)

Moldavien slutade trea med nio poäng i sin grupp D. En poäng efter Luxemburg och fem poäng bakom Vitryssland som avancerade. Sex av dessa poäng togs mot San Marino. Senaste matcherna:

Vitryssland - Moldavien 0-0
San Marino - Moldavien 0-1
Moldavien - Luxemburg 1-1
Kazakstan - Moldavien 1-0 (träningsmatch)

Moldaviens chans här är givetvis att spela lågt, hårt och fysiskt. Frankrike har ex antal vindsnabba spelare att tillgå och Moldavien får antas inte få särskilt många målchanser.

Frankrikes Nations League blev ändå helt ok, Nederländerna var snäppet starkare, men man gjorde ett par fina insatser och följde således upp ett bra VM. Nu börjar verkligheten här i EM-kvalet där Moldavien först står på tur alltså.

Moldavien som är lågt rankat och inte var i närheten av att vinna den lägsta gruppen i Nations League. Det är således inget fantastiskt lag. Men på bortaplan är det lite lurigt. Ingen höjdarmatta att förvänta sig och motståndare som bara vill förstöra.

Jag testar ett kortspel som tv-peng här. Förhoppningsvis blir det lika grisigt som när Österrike vann på bortaplan i VM-kvalet 2017. Då drog Moldavien på sig fem gula och ett rött mot gästernas enda kort på tilläggstid.

Att Moldavien får två kort fler än Frankrike känns långt ifrån omöjligt. Dagens domare är från Nordmakedonien.

Preliminära elvor (Whoscored)

Moldavien (4-2-3-1) Koselev - Jardan, Posmac, Epureanu, Reabciuk - Carp, Ionita - Antoniuc, Cociuc, Ginsari - Damascan

Frankrike (4-2-3-1) Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Digne - Kante, Pogba - Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud

SPELTIPS
Jag spelar Moldavien asian hcp -1 kort (pengarna åter om Moldavien bara får ett kort mer än Frankrike) til 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip