Västerås gästar Mjällby på lördagen. 
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. 

Fortsätter spela överspel i Mjällbys matcher. Nu har de visserligen fyra raka "undermatcher", men sett över hela säsongen har de haft 15/25 med minst tre mål. Av de fyra matcherna som gick under 2,5 borde åtminstone två, kanske tre, gått över. Var den sjuka matchen mot Djurgården borta med över 4 i xg totalt sett och även matchen mot MFF senast där Mjällby missade ett par fina målchanser. 

Ligger sjua i tabellen och även om de tappat det närmsta Europahugget tror jag inte motivationen tryter. Övre halvan är mycket bra som slutplacering för deras del. Som jag varit inne på gällande Mjällby flera gånger tidigare: 
Det är inte samma gnetspelande brunkargäng som de till viss del varit tidigare säsonger. Kan rulla boll och skapa av egen kraft på ett annat sätt än tidigare. Gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. 

Sista sista chansen för VSK?

Jumbon Västerås har fem poäng upp till Halmstad på kvalplats. Med femton poäng kvar att spela om behöver de nog ta minst nio-tio för att ens ha en chans. Måste ändå hoppas att Halmstad och Värnamo inte tar några poäng. Blir såklart svårt att lösa så många poäng för ett lag som tagit 19 poäng på 25 matcher fram till nu. Matematiken klan vi lägga åt sidan - Västerås måste vinna den här matchen. Kryss är värdelöst för deras del framöver. Såg i matchen mot IFK Göteborg för 10 dagar sedan att de verkligen gick för ett segermål vid 1-1-ställning och chanser radades upp. Så måste VSK agera i varje match nu. 

Sett över hela säsongen har VSK bara haft över 2,5 mål i 12/25, men om vi tittar från juli och framåt har  nio av 13 matcher gått över. Är ett annat lag än i våras både namnmässigt och spelmässigt. I våras var de mer dominanta och radade upp målchasner som missades. Nu gör de fler mål, men släpper också till många målchanser. 

Att VSK hela säsongen skapat mycket målchanser och är ett i grunden offensivt lag vet vi. 

Med alla ingångsvärden vi har här gillar jag överspelet. Två lag som är offensivt kapabla och som bör vara helt missnöjda med krysset. Bara sju nollor över hela säsongen för lagen tillsammans - kan se bägge lagen näta och då bara ska överspelet vara hemma.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

This is the stats tab
This is the post tip