Värnamo gästar Mjällby på onsdagen.
Mitt speltips: Mjällby att göra över 1,5 mål i matchen. 

Härlig mitt i veckan-batalj på Strandvallen.
Mjällby kommer från 0-0 mot BP på Grimsta. En okej poäng, men ingen höjdare. Såg väldigt bra ut innan dess borta mot Djurgården, där de fick med sig 1-1 med mersmak. 
Värnamo i sin tur kommer från en otroligt tung seger mot Västerås. Efter en lång tid av svaga resultat, sparkade tränare och turbulens lyckades de äntligen vinna.

Som många andra är jag imponerad av Mjällbys säsong. Kontraktet sedan länge säkrat och under resans gång har de sålt spelare till Malmö (Rösler) och Djurgården (Ståhl). Pengar på kontot och de är bra i ordning inför nästa säsong för att fortsätta ta kliv. Tycker de fortsatt leverera trots spelartappen under sommaren. Är ett lag som jag tror fortsätter ödmjukt vara all in även om de inte har något särskilt att spela för. 

Värnamo på gång eller?

Som sagt, efter många svaga resultat lyckades Värnamo vinna mot Västerås senast. Tabellraden och prestationerna innan dess lämnade dock en hel del övrigt att önska. Var Västeråsvinsten vändningen? Jag tvivlar till motsatsen är bevisad. 

Jag tror de får svårt att stå emot Mjällby här på bortaplan. Hemmalaget ÄR bra offensivt. Gjort två eller fler mål i sju av elva och vet fortfarande inte hur det känns att nollas på Strandvallen den här säsongen. Behöver inte bara luta sig mot fasta situationer längre, men även den biten finns kvar som ett bra vapen. Tror de kan komma rätt långt mot Värnamo på fysik här. Får tillbaka ett par spelare från avstängning jämfört med senast. 

Håller faktiskt Mjällby något hack över Mjällby och tror de har bra segerchans här. Väljer över 1,5 mål snarare än raka ettan till liknande odds då jag ändå tycker 2-2 eller övriga resultat där Mjällby gör två mål utan att vinna känns troligare än 1-0. 

Speltips: Mjällby att göra två eller fler mål 

This is the stats tab
This is the post tip