Mjällby välkomnar GAIS på lördagen. 
Mitt speltips: Mjällby att göra över 1,5 mål i matchen. 

Skiljer bara fyra poäng mellan lagen, men den lilla skillnaden gör att Mjällby har hugg på Europa medan makrillarna inte har så mycket att spela för. Har gått emot GAIS en del senaste veckorna utifrån att:
- De har gjort en briljant säsong. Men derbyt mot Blåvitt verkar ha stuckit ett litet hål på ballongen. Var en enorm urladdning och vinst hade gjort att de haft Europa-hugg. I stället förlust och ett par svaga prestationer efter det. 
- Börjat ryktas rejält om en del spelare som gjort det bra i år - finns fullt fokus?
- Oavsett vad de gör i slutet av säsongen så är säsongen väldigt mycket över förväntan. 

Holmbergs gäng är ett lag som behöver vara fullt påkopplade. De behöver spela aggressivt med hjärtat utanpå tröjan. När de inte är helt "där" går kvalitén ner och då har de inte riktigt den individuella spetsen. Senast mot Värnamo gick oddset på GAIS upp rejält inför matchen och live var "Värnet" stundtals favoriter. 

Mjällby tar chansen?

Även Mjällby har gjort en säsong som är klart över förväntan. Trots att de sålt spelare har resultaten varit bra fortsatt och de har minihugg på Europa fortfarande. Hade det tufft på hemmaplan i fjol, men i år har Strandvallen varit lite av en borg ungefär som tidigare säsonger. Tagit 28/45 poäng hemma med raden 8-4-1. Gjort 2+ mål i åtta av 13 matcher inför hemmafansen. 

Kommer från en klar och tydlig seger mot Kalmar och kan spela helt avslappnat här. Mål på rätt spelare och flera nyckelpjäser verkar vara i fortsatt bra slag. Mjällby är för övrigt ffta rätt starka i slutet av säsongen. Även om Europa kanske ser tufft ut så har de chans att slå poängantalet för sin bästa Allsvenska säsong (tog 47 poäng 2020 och kan gå upp på 48 vid seger). Så är fullt motiverade. 

I grunden så skiljer det kanske inga mil mellan lagen, men jag tror överlag att det kan bli en rätt så rolig och sevärd match mellan de här två lagen. Hade nog sett väldigt annorlunda ut i omgång åtta jämfört med tjugoåtta när det borde vara ångestfritt. Väljer över 1,5 till ungefär samma odds som raka ettan då jag ändå kan se resultat där Mjällby gör två utan att vinna som troligare än 1-0. 

Speltips: Över 1,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip