Milan i formstarkt skick mot nykomling som har det svårt.

Serie A
2. AC Milan 15 11 2 2 33:18 35
20. Salernitana 15 2 2 11 11:31 8

Milan hemma
7 5 1 1 14:7 16

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Genoa - Milan 0-3

Salernitana borta
7 1 1 5 6:15 4

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Salernitana - Juventus 0-2

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Milan (4-2-3-1) Maignan - Kalulu, Tomori, Romagnoli, Henrnandez - Tonali, Bakayoko - Messias, Diaz, Leao - Ibrahimovic

Saknar: Plizzari, Calabria, Rebic, Kjaer
Osäkra: Bennacer, Castillejo, Giroud

Salernitana (4-4-2) Belec - Zortea, Gyomber, Gagliolo, Veseli - Kechrida, Coulibaly, Di Tacchio, Ranieri - Djuric, Bonazzoli

Saknar: M Coulibaly
Osäkra: Russo, Ruggeri, Strandberg, Gondo

Milan hade inga som helst problem att städa av Genoa på bortaplan nu i veckan. På lördagen väntar ett annat beskedligt motstånd. Nykomlingen Salernitana har verkligen haft en tuff start på sin tid i Serie A. Förlusten senast mot Juve (0-2 hemma) var lagets fjärde på fem senaste och inför omgången ligger Salernitana sist i tabellen med blott åtta inspelade poäng. De två segrarna togs mot sämre motståndare i form av Genoa och Venezia (nykomling) vilket indikerar lite om att laget inte räcker till mot mer gedigna lag i den här serien. Ett sådant är definitivt AC Milan. Zlatans mannar slåss i den absoluta toppen och skuggar Napoli i tabellen. Värt att notera är att Milan möter Liverpool på tisdagen och måste så klart ha fokus på den också. Milan har inte avancemanget i egna händer inför den sista omgången utan måste förlita sig på att resultatet går deras väg mellan Porto och Atletico Madrid, samtidigt som man själv slår formtoppade (men redan klara gruppettan) Liverpool. Svårt, men inte omöjligt sett till att engelsmännen redan vunnit gruppen.
Så finns det risk att Milan dräller till det mot Salernitana? Jag tror faktiskt inte den är så stor. Gästerna är som sagt ganska håglösa i offensiven och släpper in väldigt många mål. På San Siro tror jag Milan gör jobbet här med Zlatan i en förmodat startelva.

SPELTIPS
Jag spelar Milan att vinna och hålla nollan till 1.81 hos Pinnacle (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip