Ett nytänt Milan tar emot Lecce som känns skakiga. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Milan - Lecce 3-0
Lecce - Milan 2-2

Serie A
7. AC Milan 5 2 2 1 11:7 4 8
17. Lecce 5 1 2 2 3:8 -5 5

Milan hemma
2 1 1 0 6:2 4 4

Formen
F, O, V, F, V

Senaste match
Inter - Milan 1-2

Lecce borta
2 0 1 1 0:2 -2 1

Formen
F, V, O, O, F

Senaste matcher
Lecce - Parma 2-2
Lecce - Sassuolo 0-2 (Coppa Italia)

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Milan (4-2-3-1) Maignan - Emerson Royal, Gabbia, Tomori, Hernandez - Fofana, Reijnders - Pulisic, Morata, Leao - Abraham

Saknar: Florenzi, Bennacer, Sportiello, Calabria
Osäkra: -

Lecce (4-2-3-1) Falcone - Bonifazi, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Pierret - Dorgu, Rafia, Rebic - Krstovic

Saknar: Guilbert (avstängd), Kaba
Osäkra: Sansone, Berisha

Milans boostade självförtroende

Vilken härlig derbykväll det blev för Milan i mötet mot Inter. Milan var pressat och det hade redan varit krissamtal i klubben, där Zlatans roll ifrågasattes, men efter två raka segrar ser det förstås bättre ut. Inte minst när man slår Inter - på det sättet. Det var stärkande av självförtroendet givetvis och nu har Milan ett fint läge att ta en tredje raka ligaseger. Lecce står på andra sidan i denna fredagsmatch som är dagens enda i Serie A. Milan kommer troligtvis inte att rotera allt för mycket trots att Champions League-matchen mot Bayer Leverkusen spelas redan på tisdag nästa vecka. 

Jag förväntar mig, liksom "Gazzettan", att Fonseca kommer vilja få ut sitt bästa lag här för att inte slarva bort vad som borde vara tre poäng och starten på en fin svit. Lecce tycker jag ser sämre ut än i fjol och tränare Gotti har få toppklasspelare i Serie A att välja bland i sin trupp. Lecce kommer från en tung torsk i cupen mot Sassuolo där man alltså rök mot ett Serie B-lag och innan dess tappade man tre poäng hemma mot Parma - på tilläggstid. Pontus Almqvist reducerade i 90+3 och Hainaut lyckades även göra 2-2 innan det var över. Ett par riktigt svaga dagar för Lecce.

I motsvarande möte förra säsongen vann Milan säkert med 3-0 och jag tror som sagt att Milan vinner här av bara farten också. Det kan bli en del tidiga byten vid ledning men då kommer å andra sidan spelare som vill visa upp sig in med ny energi, vilket inte behöver vara fel. Jag tror att Milan vinner med minst två bollar här till slut.

SPELTIPS

Jag spelar Milan att vinna -1.5 asian till 1.95 hos Betinia (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip